ZBOG NASILJA U ŠKOLI

Roditelji nastavljaju s prosvjedima: 'Ministar treba znati što napraviti, nismo tu da mu dajemo odgovore'

Zagreb: Prosvjed roditelja zbog problematičnog učenika
Sanjin Strukic/PIXSELL
07.10.2024.
u 21:24

Podsjetimo, dječak u pitanju prošle je godine pohađao drugu školu iz koje se zbog njegovog ponašanja ispisao cijeli razred đaka koji su s njim dijelili odjeljenje

Već dva dana nekoliko stotina učenika jedne zagrebačke osnovne škole ne pohađa nastavu zbog problematičnog učenika koji je bez najave roditeljima prebačen u razred s dijelom djece roditelja koji zbog toga prosvjeduju. Danas se okupilo pedesetak roditelja koji su rekli da žele dati podršku.

"Želimo da mu se pomogne, nije nam u cilju da se makne iz škole. Želimo zaštititi svako dijete, ne samo naše" poručili su za 24sata. Navode da se dječak ponaša neprimjereno, pokazuje srednji prst i vulgarno se izražava te štipa kolege za stražnjicu. Roditelji očekuju da će sustav riješiti problem, a u suprotnom će do daljnjega njihova djeca izbivati s nastave. "Ministar treba znati što se treba napraviti, nismo mi tu da dajemo odgovore" smatra majka jednog od učenika.

Roditelji su složni po pitanju činjenice da je krivnja na sustavu koji se mora popraviti jer, kako je kazala majka drugog učenika, "djetetu očito ne žele pomoći". Napominju da su okupljeni prvenstveno zbog problematičnog dječaka. "Ne želimo da se ovaj problem ponovi i da oni postanu takvi" zaključili su. Nadaju se da će se na sastanku Vijeća roditelja nešto promijeniti i da će doći do reakcije institucija.

U školi se održava sastanak roditelja, odvjetnika i ravnatelja, a jedan takav sastanak održan je i u ponedjeljak kada je prisustvovala i državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Zrinka Mužinić Bikić koja je za Dnevnik Nove TV kazala da je održan sastanak "s predstanicima ministarstva socijale" na kojemu se raspravljalo o daljnjem tijeku događaja. Dodala je da dječakovo ponašanje prati pomoćnik u nastavi, a roditeljima su na raspolaganje dane usluge udruge Luka Ritz.

POVEZANI ČLANCI:

"Možemo razgovarati s roditeljima koliko god bude potrebno, ali oni ne donose odluku. Ne može ulica donositi odluke o stvarima koje se događaju u školi" napomenula je, te izrazila žaljenje što se situacija rješava putem medija. Roditelje i učenike pozvala je da se smire. "Poduzeli smo sada korake koje prije nisu bili aktualni. Svi se moramo primiriti. Neka budu svijesni da nemaju sve informacije i da su neke informacije dezinformacije", rekla je državna tajnica.

Ravnatelj uprave Ministarstva znanosti i obrazovanja, Momir Karin, kazao je da je roditeljima ponuđeno da dječaka u školi nadzirati asistent uz povremenu pomoć drugog stručnog suradnika ako bude potrebno "tako da bi se eliminirao strah roditelja", a dodao je i da će se pratiti razvoj situacije kako bi se osiguralo da će se učenik uspješno integrirati u razred. "Nadamo se da će prevladati razum i da će se učenici vratiti u škole" zaključio je. Pozvao je roditelje na razum, naglasivši da je djeci mjesto u školi.

Podsjetimo, dječak u pitanju prošle je godine pohađao drugu školu iz koje se zbog njegovog ponašanja ispisao cijeli razred đaka koji su s njim dijelili odjeljenje. Nakon toga je prebačen u drugu školu gdje mu je dodijeljen asistent, no roditelji tvrde kako to nije dovoljno.

GALERIJA Izbio požar na obiteljskoj kući u Zagrebu, vatrogasci na terenu

Zagreb: Prosvjed roditelja zbog problematičnog učenika
1/10

Komentara 10

LJ
Ljeto2023
19:48 07.10.2024.

Nesposoban ministar koji ne zna riješiti situaciju sa djetetom od 10 godina

SI
Sivooki
19:51 07.10.2024.

Kakvi su to ljudi, službe...? Gdje su roditelji tog djeteta ?

OR
OPG Rasprdić
20:13 07.10.2024.

Koja je točno svrha ministra i njegovog ministarstva i što bi se dogodilo da ga jednostavno ukinemo, a ministra i zaposlenike pošaljemo na gradnju nasipa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije