Uhljebljenja

Sudili su Bandiću, a sada sami dijele savjetničke fotelje

'30.06.2010., Zagreb - Otvorenje nove prodavaonice karata ZET-a u Petricevoj 4. Milan Bandic, Ivan Covic, Dubravko Baricevic.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
12.08.2010.
u 16:10

Kako je uprava uspjela procijeniti da će S. Megle-Reljić ZET-u, najvećem gubitašu, financijskim savjetima pomoći, ako su je smijenili jer je loša.

Milanu Bandiću često se spočitavalo što svoje pristalice kupuje zapošljavanjem, a posebno su javnosti i političkim oponentima smetale savjetničke fotelje koje je dijelio. Iz Direkcije Zagrebačkog holdinga na više novinarskih upita u proteklih godinu-dvije nisu znali koliko u toj megatvrtki ima izmišljenih pomoćnika direktora i savjetnika, a nisu se ni pretrgli riješiti se spomenutog Bandićeva kadra. Ili ih barem premjestiti na manje plaćena radna mjesta.

Mogu li oni pomoći?

Poteze koje su Bandiću spočitavali uveli su u svoju praksu. Nakon što su u travnju iz uprave smijenjeni Slavka Megle-Reljić, članica za financije, Stjepan Matoš i Lidija Tomić, članica za javnu nabavu, za loš rad, koji je bio opravdanje za smjenu, kaznili su ih savjetničkim pozicijama i foteljama pomoćnika za direktore. L. Tomić, bliska Bandićeva suradnica, odbila je savjetničko mjesto u Robnim terminalima i raskinula je ugovor s Holdingom. S. Matoš i S. Megle-Reljić prihvatili su ponuđene pozicije. Pitanje je samo kako uprava, na čelu s Ivom Čovićem, koji je uz Branimira Delića i Vlastu Pavić ostao u najnovijoj postavi vodstva Holdinga, misli da će S. Megle-Reljić dobro obavljati posao savjetnice za financije ZET-a, podružnice s najvećim gubitkom (do kraja godine predviđaju minus od 890 milijuna kuna), ako je srodni posao u upravi loše obavljala?!

Ili kako će Matoš, prometni stručnjak, kao pomoćnik direktora Zagrebparkinga, pridonijeti još boljem poslovanju podružnice, ako je bio nedjelotvoran u upravi.

– Ne vidim rješenje u mijenjanju ljudi na ovakav način. Holdingu treba reforma, a ne pomicanje pijuna. Netko tko je zastupnik starog sistema, koji je Holdingu i donio sadašnje probleme, teško da će sada te iste probleme i riješiti – kazao je Josip Kregar, inače član Nadzornog odbora Holdinga. No, to je komentirao kao gradski zastupnik, jer uime NO-a govoriti može samo njegov predsjednik.

Izbjegli radne sporove

Neslužbeno doznajemo da su pozicije, gdje su plaće oko 13.000 kuna, otpisanima iz uprave dali da izbjegnu radne sporove, jer su ugovori napisani da idu na ruku članovima uprave.

– Skupština Holdinga ne može se baviti kadroviranjem. Uprava je samostalna, ali i odgovorna za svoje poteze – kazao je Boris Šprem, član Skupštine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije