POLICIJA GA ZAUSTAVILA

Pod utjecajem alkohola htio voziti zagrebačke učenike na izlet: Policija zaustavila nesavjesnog šofera

Zagreb: Velika policijska akcija kontrole vozača i alkotestiranje
Filip Kos/PIXSELL
24.10.2024.
u 09:33

Vozač je u krvi imao 0,14 promila alkohola, a djecu je na izlet odvezao njegov kolega

Na temelju višegodišnje suradnje policije i obrazovnih ustanova s ciljem zaštite najmlađih sudionika u prometu - djece, a u isto vrijeme i poštivanja prometne kulture kako bi se umanjili rizici koje dovode do prometnih nesreća, Policijska uprava zagrebačka obavlja nadzor autobusa i vozača koji prevoze učenike osnovnih škola.
 
Jučer oko 7.30 sati, na Stenjevcu u Pasančevoj ulici, na zahtjev odgojno obrazovne ustanove, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, II. postaje prometne policije Zagreb, proveli su preventivni tehnički pregled autobusa pulskih registarskih oznaka u vlasništvu pravne osobe kojim je upravljao 42-godišnjak.

Nadzorom vozača te provedenim alkotestiranjem prije započinjanja vožnje autobusa s djecom utvrđeno je da je vozač pod utjecajem alkohola 0,14 g/kg zbog čega je isključen iz prometa dok je autobus tehnički siguran za prijevoz učenika na izlet. Nesavjesni vozač je isključen iz prometa te će biti prekršajno prijavljen, dok je autobus je preuzeo drugi vozač kako bi djeca otišla sigurno na planirani izlet

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije