BOGAT ZABAVNI PROGRAM

'Trešnjevka se budi' uz radionicu keramike, buvljak fotoopreme, izložbe, ali i 'Druženje na Staroj Trešnji'

Foto: Centar za kulturu Trešnjevka
1/4
13.09.2024.
u 13:37

Ulaz na sve programe koji će se sutra od 10 do 20 sati održati u Parku Stara Trešnjevka i CeKaTe-u, je besplatan, a u slučaju lošeg vremena, program iz parka planiran za subotu ujutro, seli se u prostor Centra za kulturu Trešnjevka

"Trešnjevka se budi" program je kojim Centar za kulturu Trešnjevka potiče promjene u životu kvarta, podsjeća stanovnike i korisnike lokala, putnike namjernike i susjede iz drugih gradskih kvartova na duh trešnjevačkog zajedništva i na važnost lokalnog identiteta. Sve to kroz zabavu, druženje i brojne aktivnosti koje potiču na razmišljanje o kvartovskom životu nekad i danas, ali i o Trešnjevci sutra, a bogat program zainteresirane očekuje i sutra, od 10 do 20 sati u Parku Stara Trešnjevka i CeKaTe-u

Zainteresirani će se tako moći, od 10 do 11 sati, uz voditeljicu Tatjanu Smoljić opustiti uz jogu u parku, a u 10 sati počinje i Kermalabos, radionica keramike uz demonstraciju rada sa lončarskim kolom za keramiku, gostovanjem keramičara i isprobavanjem tehnike. Na programu je i "Treš market" odnosno buvljak fotoopreme te izložba fotografija nastalih u sklopu natječaja "Trešnjevka se budi / lica, ljudi". U Maloj galeriji CeKaTe-a moći će se razgledati i izložba slika Kvartovske art ulice, a koje potpisuju Ivica Malčić, Siniša, Maja i Hana Reberski, Monika Sinković, Roberta Gudan Glavaš, umjetnici koji su svojim stanovanjem bili ili su još vezani za Vojakovečku ulicu. 

VEZANI ČLANCI: 

"Pozivnica u trenutak" naziv je radionice koju će voditi vana Nekić i Lara Hušnjak, a od 17 do 20 sati na rasporedu je i Ulični kolaž za trešnjevačke sveznalce i neznalce, odnosno igra kojoj se mogu priključiti znatiželjnici svih dobnih skupina. U sklopu programa Vijeće Mjesnog odbora Stara Trešnjevka u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka pripremilo je i zanimljiv i raznolik program "Druženje na Staroj Trešnji". Od 16 do 17 sati u Parku Stara Trešnjevka posjetitelji će imati priliku upoznati se s vještinama Capoeire. Ovu interesantnu i izuzetnu afro-brazilsku vještinu u kojoj se isprepliću elementi borilačkih vještina, akrobatike, plesa i glazbe prezentirat će Udruga Amazonas koja ujedno djeluje i radi u prostorima Mjesnog odbora Stara Trešnjevka. 

U isto vrijeme, u prostorima CeKaTe-a organizira se i radionica izrade sapuna od prirodnih materijala koju vodi Sindikat umirovljenika Hrvatske, podružnica Trešnjevka–sjever. Namijenjena je svima starijima od 18 godina, a broj polaznika je ograničen na 15. – Naravno, nismo zaboravili na najmlađe za koje je organizirana likovno-kreativna radionica “Nacrtaj mi Trešnju”, od 16 do 17:30 sati u CeKaTe-u. Voditelj radionice je Domagoj Hmura. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 12 godina, a broj polaznika je ograničen na 15 – najavljuju organizatori. Prijave na radionice moguće su putem Google obrasca, a pronaći ih možete ovdje. 

VEZANI ČLANCI: 

Druženje će završiti koncertom koji počinje u 18 sati u velikoj dvorani CeKaTe-a, a nastupit će Kids From the Sky, alternativni pop bend, a članovi su Robin Petić (bubnjevi) i Teo Golub (vokal). Njihov rad počeo je 2017., a tri godine kasnije potpisali su ugovor s izdavačkom kućom Aquarius Records. Najveći uspjeh doživjeli su s pjesmom "Prolazna stvar" koja je izašla u listopadu 2021., a njihov glazbeni stil definiran je kao alternativni pop kreiran od raznih glazbenih žanrova. Ulaz na sve programe je besplatan, a u slučaju lošeg vremena, program iz parka planiran za subotu ujutro, seli se u prostor Centra za kulturu Trešnjevka. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije