cultural hot spot

'Vruće točke' za turiste željne gradske kulture

cultural hot spot (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
19.12.2012.
u 18:00

Cultural-museum hot spot je mjesto gdje se dobivaju sve informacije o kulturnim zbivanjima u Zagrebu. Prvi će biti na Gornjem gradu

Turisti u Zagrebu najčešće posjećuju poznate ture, Gornji grad, središte i pokoji muzej, pa u nedostatku pravih informacija mnogi ostaju bez vrijednih podataka o tome što još i gdje vidjeti u glavnom gradu.

Tomislav Mišetić i Igor Bulatović odlučili su tome stati na kraj i pokrenuti projekt cultural-museum hot spot. Koncept su već ponudili na svom štandu u Tomićevoj.

– U prostoru u centru grada turistima bismo ponudili sve informacije o kulturnim događanjima u gradu Zagrebu, prodavali im autentične suvernire i ulaznice za različite događaje. Imamo već dogovorenu suradnju s dvadesetak muzeja, planiramo pokrenuti posao u travnju, pred turističku sezonu. Htjeli bismo biti svojevrsna ispostava muzeja na jednom mjestu. Planiramo uključiti kazališta, art kina, radionice te neke klupske događaje - kažu Igor i Tomislav.

– Prva lokacija bit će na Gornjem gradu, a potom bismo se širili na aerodrom. Iz gradskog ureda za kulturu i ministarstva kulture imamo usmene podrške. U kontaktu smo s domaćim i stranim turoperaterima - kaže Igor i dodaje:

–Ideja je došla kada smo u jednom razgovoru shvatili da stranci nemaju informacije o tome što se događa u gradu. Odlučili smo nešto pokrenuti i na brzinu došli na advent u Tomićevu kako bismo provjerili reakcije, a one su zasad sjajne.

Osim uputa gdje i što vidjeti, ljudi po simboličnoj cijeni mogu kupiti nešto iz fundusa muzejskih dućana. U uspjeh svog projekta dvojac ne sumnja.

Komentara 1

AM
amarila
19:24 19.12.2012.

Ovo je dobra ideja,bravo decki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije