19.10.2009. u 18:21

Zdravko Mamić želi postati šef grada Zagreba

Dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić sam sebe voli nazivati uspješnim poslovnim čovjekom, pa čak i izvoznikom (!), iako priznaje da nitko ne kupuje ulaznice za Dinamove utakmice, a ni prodaja suvenira ne ide najbolje. Pa ipak, valjda ohrabren uspjehom živopisnog Željka Keruma, odlučio je zakoračiti u političke vode. U intervjuu za RTL izjavio je kako želi da Bandić postane predsjednik države, nakon čega ne treba isključiti mogućnost da se on kandidira za fotelju zagrebačkog gradonačelnika. Nakon što je prodao najbolje Dinamove igrače, sada bi valjda proširio biznis. Velik je grad Zagreb, našlo bi se tu štošta za prodaju.

U godinu dana zaradio za dva života
Nepoznati Zagrepčanin postao je tema mnogih današnjih razgovora nakon što je objavljena rang-lista najvećih prošlogodišnjih zarada u Hrvatskoj. Mada nije igrao loto, ovaj zaposlenik poslodavcu očito zlata vrijedan lani je od plaća zaradio 7,3 milijuna kuna dohotka ili 610 tisuća kuna mjesečno. Prosječan radnik u Hrvatskoj da bi zaradio 7,3 milijuna kuna treba raditi sto dvadeset godina. Ako u međuvremenu ne dobije otkaz i ne umre.

Zaposlila već trinaest savjetnika
Kako bi smanjila nezaposlenost od čak 26 posto u Sisačko-moslavačkoj županiji, županica Marina Lovrić odlučila je zaposliti što više savjetnika. Do sada ih je trinaest, a već razmišlja i o četrnaestom. Čestitamo!

Socijalni program Hrvatske elektroprivrede
Glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić danas je za business.hr dao objašnjenje zbog čega se ‘malim’ potrošačima struja isključuje i za male iznose, dok se ‘velikima’, odnosno tvrtkama, dopušta da mjesecima ne plaćaju struju. Milišić objašnjava da HEP favorizira veće dužnike jer ‘veći dužnici u pravilu znače i sudbinu mnogo zaposlenika pa samim time i mnogo manjih dužnika’. Ostaje nejasno kakvu korist imaju zaposlenici od toga što njihovi vlasnici ne plaćaju HEP-u struju. I gdje je tu interes HEP-a.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar punkufer
punkufer
18:58 20.10.2009.

Pa tko još treba pravog luđaka za gradonačelnika???

GV
goran vrtaric
15:16 21.10.2009.

Sto da ne, u Hrvatskoj svaka budala moze postati gradonacelnik, pa zasto ne bi i Mamic. Ja bih ipak Jarana ili Sevu iz \"nocne more\", oni bolje pristaju za tu poziciju, pa Zagrebcani, kad nemaju nista drugo, mogu da se smiju, skupa sa cijelom Hjvatskom o Jajanovim novim pjanovima za Zagjeb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?