MICROSOFT

Osječki MIC, novo mjesto za razvoj i izradu aplikacija i ostalih tehnoloških startupova

tablet
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
23.12.2013.
u 08:16

Na tržištu EU posljednjih je godina sve jača grana gospodarstva razvoj i izrada aplikacija

U prostoru poduzetničkog inkubatora BIOS službeno je startao Microsoft Innovation Center (MIC) u Osijeku. Osječki MIC treći je centar u Hrvatskoj, nakon varaždinskog otvorenog 2005. i splitskog pokrenutog 2010. Na tržištu EU posljednjih je godina sve jača grana gospodarstva razvoj i izrada aplikacija. Riječ je o biznisu koji trenutačno u EU zarađuje više od 10 milijardi dolara godišnje i zapošljava više od 800.000 ljudi, i to uglavnom u malim startup tvrtkama. Osijek je i do sada bio jak kada su u pitanju aplikacije i startupi, a vjerujem kako će MIC biti onaj dodatni mehanizam koji će učiniti da startupi, a s njima i cjelokupno osječko i slavonsko gospodarstvo, napreduju i stvore jednu od glavnih izvoznih regija Hrvatske, smatra Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Kroz dva dosadašnja MIC-a Microsoft je do sada investirao više od 13,5 milijuna kuna i izravno pomaže radu više od 250 startup tvrtki, koje u dobroj mjeri izvoze svoja znanja i vještine. Usto, kroz razne aktivnosti u MIC-evima do sada je prošlo više od 2000 studenata, a ukupno je održano više od 500 IT i poslovnih tečajeva kojima je prisustvovalo više od 10.000 polaznika. Mono, osječki startup, primjerice, koji se nalazi u Microsoftovoj mreži partnerskih tvrtki, nedavno je uvršten među 50 tehnoloških tvrtki s najbržim rastom u srednjoj Europi.

>> Na ZŠEM-u se natjecali mladi poduzetnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije