male tajne

Ovo su pogreške koje gotovo svi rade u pripremi pizze

02.11.2016., Zagreb - Luka Nizetic u restoranu Pizza  Pasta Forte. DKS_56146169 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
20.03.2017.
u 14:47

Kako vam priprema pizze ne bi bila muka, doznajte što možda radite krivo...

Pizza je jedno od najjednostavnijih jela za pripremu kod kuće, no ipak, mnogima je to prava muka.

Izrada tijesta može uzeti neko vrijeme koje mnogi nemaju, ali zato možete kupiti gotovo tijesto za pizzu, razvući, staviti sastojke po želji  i uživati u slasnom obroku.

Kako vam priprema pizze ne bi bila muka, doznajte što možda radite krivo...

Ne ostavljate tijesto da "miruje"

Bilo da ste kupiil tijesto za pizzu ili ste izvadili iz hladnja svoje koje ste zamijesili sami, jedna od pogrešaka svakako je u idućem koraku. Mnogi ne ostavljaju tijesto da se njegova temperatura prije razvlačenja "približi" sobnoj temperaturi. Ako  je tijesto hladno, teško se razvlači u željeni oblik i lakše puca. Ostavite tijesto barem 5 minuta da se "ugrije" i lakše ćete ga razvući. 

Preko tijesta s drvenim valjkom

Tijesto nemojte valjati valjkom, to je "preagresivno". Bit će puno rahklije i "nježnije" ako ga razvaljate rukama. 

Kupujete gotov umak za pizzu

Ako volite eksperimentirati i iskušavati nove sastojke, ostavite to za dodatke na pizzi. Umak uvijek napravite sami. Ili od vrhnja ili od rajčice, kako vam je draže, začinite po želji i premažite tijesto. Kuopvni umaci sadrže velike količine šećera, soli, konzervansa...

Pečete pizzu na krivoj temperaturi

Pećnicu trebate zagrijati na najvišu temperaturu i kada se ugrije staviti pizzu. Pecite desetak minuta i pazite da se tijesto ne presuši. 

>>Znate li pripremiti savršen pire krumpir? Doznajte što radite krivo

>>Volite li tostirani kruh? Evo što radite krivo kada se koristite tosterom

Ključne riječi

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
18:50 20.03.2017.

obožavam pizze

Avatar Lajka
Lajka
01:30 21.03.2017.

Recept za brzu i jednostavnu pripremu tijesta za pizzu: 2 čvrsta jogurta, 4 čaše brašna, 1 prašak za pecivo, 1 dcl ulja, malo soli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije