Tri dražbe

Blago Elizabeth Taylor izazvalo pravo aukcijsko ludilo

dražba, nakit E. Taylor , Christie’s
arhiva VL
14.12.2011.
u 15:25

Jedan od prvih komada ponuđenih na dražbi bila je poznata ogrlica La Pérégrina, čija je vrijednost procijenjena na tri milijuna dolara, a sada je prodana za čak 11 milijuna

Pravo aukcijsko ludilo vladalo je na prvoj od tri uzastopne dražbe na kojima je ponuđeno više od 400 haljina, 269 dragulja i druga blaga pokojne hollywoodske dive Elizabeth Taylor. Telefonske linije gorjele su dok su se bogataši iz cijeloga svijeta nadmetali za neke od najpoznatijih komada ostavštine dame koja je svoju strast prema draguljima svojedobno sažela u izjavi da “velikim djevojkama trebaju veliki dijamanti”.

Jedan od prvih komada ponuđenih na dražbi bila je poznata ogrlica La Pérégrina, čija je vrijednost procijenjena na tri milijuna dolara, a sada je prodana za čak 11 milijuna! Već u tom trenutku postalo je jasno da će procjene o ukupno 30 milijuna dolara za cijelu zbirku Liz Taylor biti debelo premašene do završetka maratonske aukcije. Paralelno s tri dražbe u prostorijama aukcijske kuće Christie’s održava se (od 3. do 17. prosinca) i online-aukcija manje vrijednih glumičinih predmeta, od nakita, odjeće do osobnih ukrasnih predmeta, a najavljena je i putujuća izložba odabranih komada nakita koja bi trebala obići svijet početkom iduće godine. A samo dan prije aukcije u Christie’su, kuća Heritage Auctions održala je vlastitu aukciju na kojoj je perika koju je glumica nosila u filmu “Kleopatra” prodana za 20.315 dolara.

Veliko zanimanje za predmete Liz Taylor, koje je glumica dobivala od bogatih ljubavnika i često nosila na premijerama, potrajat će još barem nekoliko dana, dok se ne zbroje ukupni prihodi aukcija.

Komentara 1

NY
Nyc1
23:06 15.12.2011.

I ta je isto bila prava sponzorusa! Pravi cirkus sa glavnim glumcem Richard Burtonom i jos valjda deset bezveznih muzeva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije