DISKOGRAFIJA

CD Borisa Dvornika: Najviše volija pivat o Luigiju i Bepini

09.12.2008.
u 18:46

Čovik i po – naslov je CD-a sa 16 antologijskih skladbi Borisa Dvornika u izdanju Croatije Recordsa.

– Ovo je zapravo nadogradnja LP-ja iz ‘76. godine “Život je ka lišina”. Dodano je šest pjesama, poput legendarne špice serijala “Naše malo misto” – kazala je na predstavljanju CD-a u splitskom HNK-u glavna i odgovorna urednica Croatije Recordsa Anet Lesić. HNK kao mjesto predstavljanja dobro je pogođeno jer je Boris Dvornik godinama uveseljavao publiku splitskog nacionalnog teatra. Nema ga više i to je praznina koja se nikako ne može nadoknaditi, istaknula je glumica dramskog ansambla Bruna Bebić Tudor.

– Boris je bio ikona podneblja, uz Tijardovića i Hajduk sinonim za Dalmaciju i Dalmatince. Još je za života postao legenda – uvjeren je pjesnik Jakša Fiamengo.

– Boris je zaista bio čovik i pol. Znao je sa svakim nalijepo, sve bi nas oraspoložio. I sad, kad sam bio po Južnoj Americi, svi za njega pitaju. I u Buenos Airesu, i u Montevideu, i u Brasiliji. Boris je bio i ostao pojam fetivog Dalmatinca. Šeret, spretan, okretan. Čak su i njegove manguparije bile iznimno ljupke. Ovaj CD je jedan mali životni armacord Borisa Dvornika – zaključio je Fiamengo. Na predstavljanju su bili i Borisova udovica Dijana i sin Dean.

– Boris je ostavio lijepi pečat, nekoliko evergreena skupljenih na ovoj kompilaciji. Malo misto će zauvik ostati, bez sumnje. A Borisu je osobito bila draga “Balada o Šarku”, koju smo napravili Jakša i ja – otkrio je Dean. Dijana se, pak, sjeća kako je Borisu bila najdraža “Laku noć Luigi, laku noć Bepina”. Često su je i skupa pjevali.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije