"Tartuffe" u Gavel

Čipkasta scenografija za premijeru Moliereva "Tartuffea" u Gavelli

tartuffe u gavelli
anto magzan/pixell
08.09.2010.
u 15:04

Kazališna sezona DK Gavella počinje u petak premijerom Moliereova "Tartuffea" u režiji gosta iz Italije Marca Sciaccaluge. Do sada nije režirao taj komad, ali je glumio Cleantea u talijanskom produkcijama.

– Glumio sam Cléantea u Moliéreovu “Tartuffeu”, i to u Italiji, u režiji velikog njemačkog umjetnika Benna Bessona 2000. godine. Ali jedan od najizvođenijih dramskih tekstova svih vremena nikada do ove zagrebačke predstave nisam režirao – govori nam talijanski umjetnik Marco Sciaccaluga pokazujući raskošnu scenografiju za prvu ovogodišnju premijeru zagrebačkog kazališta Gavella.

Scenograf je Marc Stehlé, a glavni slikar Damir Medvešek posuđen je iz HNK. Rezultat je impresivna scenografija koju će zasigurno dolaziti vidjeti i likovno osviještena publika, možda i likovni kritičari. Izložba na kazališnoj sceni. Ta je scenografija čipkasti okvir u koji je Sciaccaluga, koji ne bira riječi kada govori o talijanskom premijeru i magnatu Silviju Berlusconiju, smjestio radnju možda i najpoznatijeg Molièreova komada koji je autoru priskrbio mnoge probleme. Redatelj, koji je 2007. godine režirao Racineovu “Fedru” na Splitskom ljetu, izuzetno je zadovoljan suradnjom s Gavellinim glumcima među kojima su Dubravka Miletić, Enes Vejzović, Nataša Janjić, Filip Križan, Ivana Roščić, Hrvoje Klobučar, Sven Šestak, Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Ivana Bolanča, Nenad Cvetko i Đorđe Kukuljica.

Ravnatelj Gavelle Darko Stazić najavio je još četiri premijere: ”Duh” Margaret Edson, “Ledu” Miroslava Krleže, “Nosi nas rijeka” Elvisa Bošnjaka i Gogoljevu “Ženidbu”. Stazić tvrdi da pet premijera godišnje nije previše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije