Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba fotografije

Gaurinine žene koje su iznova našle dostojanstvo

'Biljana Gaurina: Majke moje generacije, Ivanka Hrgovic, izlozba u Racicu'
''
25.02.2013.
u 12:01

Gaurina je fotografirala žene koje su izgubile posao, a snimane su u ambijentima u kojima se, kako je rečeno, osjećaju dobro i zaštićeno

Ni jedna izložba Biljane Gaurine ne prođe nezapaženo, pa neće ni najnovija otvorena u Studiju Moderne galerije \"Josip Račić\" gdje autorica izlaže seriju fotografija naslova \"Majke moje generacije\".

Gaurina je fotografirala žene koje su izgubile posao, a snimane su u ambijentima u kojima se, kako je rečeno, osjećaju dobro i zaštićeno. Miljenko Jergović ističe u katalogu da nije riječ o socijalnim fotografijama koje bi upozoravale na društvenu nepravdu i zabilježile jad i bijes protagonistica. Naprotiv, kaže Jergović, te su žene žive, \"raduju se, zabrinute su, poziraju, gledaju u objektiv ili mimo njega... i svaka ima pravo na svoju sliku\".

I to je šokantno, izriče pisac odlično poentirajući: izložba govori o društvu u kojem je ljudsko dostojanstvo postalo šokantno. Možda smo suviše sugestibilni, ali nam se ipak čini da Gaurinine fotografije ipak sadrže \"fleur tuge\". Jednako kao kad ljudi nose neizbrisivu tugu u očima čak i kad ih prati sreća ili kad su sreću iznova osvojili... (al/vlm)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije