Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeno putovanje kroz vrijeme za pamćenje

Glenn Miller Orchestra oduševio Lisinski

24.04.2024.
u 11:32

U listopadu se vraćaju u Hrvatsku, nastupaju u Rijeci, Osijeku i Splitu

Sinoć je u koncertnoj dvorani Lisinski održan spektakularni koncert legendarnog Glenn Miller Orchestra, koji je privukao mnoge ljubitelje swing glazbe iz cijelog područja. Koncert je održan u prepunoj dvorani lokalnog koncertnog prostora, gdje je publika s nestrpljenjem očekivala početak večeri posvećene klasičnom jazzu i  swing ritmovima tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća. 

Koncert je započeo poznatom baladom "Moonlight Serenade", tradicionalnom otvarajućom pjesmom svakog koncerta Glenn Miller Orchestra, koja je odmah zagrijala atmosferu i podsjetila prisutne na zlatno doba swing glazbe. Orchestra je zasvirao niz poznatih hitova poput  "Pennsylvania 6-5000", "For Away Places", "Hot Toddy" te publiku odveo na putovanje kroz vrijeme u doba velikih jazz bendova. Bilo je očito da su glazbenici uživali u svakom trenutku nastupa, prenoseći svoju strast prema glazbi na publiku koja je s oduševljenjem pratila svaki ton. Solistički dijelovi svakog instrumenta bili su izvedeni s virtuoznošću i energijom koja je osvojila srca prisutnih.

Dirigent Will Salden vješto je vodio orkestar kroz večer, održavajući ritam i dinamiku kako bi osigurao nezaboravan doživljaj za sve prisutne. Njegovo vođstvo bilo je ključno u održavanju cjelokupne atmosfere i učinilo je da se svaki trenutak koncerta osjeća posebno i jedinstveno. "Trudimo se svirati glazbu koja je obilježila to razdoblje na isti način kao Glenn Miller. Nije to kopiranje. No, bilo bi vrlo čudno, i za publiku i za bend, svirati modernu, npr. disko verziju In The Mood. Ni publika ni bend ne bi uživali u takvom nastupu" rekao je Will Salden.



Publika je ovacijama reagirala na svaku izvedbu, a atmosfera je bila puna entuzijazma i radosti tijekom cijelog događaja. Koncert je završio s dugim gromoglasnim pljeskom što je jasno pokazalo koliko su prisutni uživali u glazbi i nastupu Glenn Miller Orkestra. Glenn Miller Orchestra vraća se u Hrvatsku već u listopadu kada će nastupiti u Rijeci, Osijeku i Splitu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije