Dubrovački festival

Hrvatske dive u ponoć na Stradunu u noći otvaranja Igara

gabi novak
arhiva VL
30.06.2010.
u 16:39

Hrvatske dive - Radojka Šverko, Gabi Novak i Tereza Kesovija - ovim svečanim koncertom najavljuju zajedničku turneju koja će se u jesen nastaviti na prostoru cijele regije.

Koncert  "Hrvatske dive",  koji će točno u ponoć 10. srpnja održati na dubrovačkom Stradunu, obilježit će službeno otvaranje ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara.

Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko uz vrhunski prateći orkestar pod vodstvom Ante Gele tijekom dvosatnog koncerta izmjenjivat će se sa svojim najvećim hitovima koje su stvarale tijekom dugogodišnjih karijera. 

Tereza Kesovija, dobitnica priznanja Porin za životno djelo, jedina je hrvatska izvođačica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu - pariškoj Olympiji.

Gabi Novak (na slici), prva je dama hrvatskih šlagera, ali i džeza te velika muza supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu sudjelovala na jam-sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, do nastupa na džez-festivalima na Bledu i suradnji s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim jazz kvartetom i B.P. Conventionom (uključivši vokalnu verziju Prohasnike "Intime"), Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog džeza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill.

Radojka Šverko, hrvatska pjevačka diva, poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji (Splitski festival, Zagrebfest, Vaš šlager sezone) i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme "Svijet je moj", skladatelja Alfija Kabilja, dobila je priznanje "The Most Outstanding Performance", čime postaje prva umjetnica koja je dobila ovo priznanje nakon glasovite Janis Joplin.

Hrvatske dive ovim svečanim koncertom najavljuju zajedničku  turneju koja će se u jesen nastaviti u cijeloj regiji.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:16 01.07.2010.

sa punim postovanjem za sve tri dive, ali primat drzi zasigurno jedinstvena Josipa Lisac i steta je da nije tu.

SP
splitskaljeta
11:18 01.07.2010.

TEREZA Kesovija , sinoć je ponovno podigla na noge cijele splitske PROKURATIVE.Ponovno je pokazala da je najveća zvijezda PROKURATIVA. Tereza je jedina pjevala i na prvom i pedesetom Splitskom festivalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije