Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Jerry Ricks Blues Festival – najveći festival koji njeguje blues i srodne forme, u ovom djelu Europe

Jerry Ricks Blues Festival
05.07.2024.
u 16:40

Kruna svega i razlog okupljanja, je naš Črni Kastavac, Jerry Ricks, koji je svoje posljednje dane proveo u Kastvu čime je zapravo i počela cijela priča oko bluesa u našem kraju… – rekli su organizatori jednog od cijenjenih blues festivala u Europi.

Kastav – Ljetni period na Kvarneru je uz morske radosti i brojne turističke posjete prepoznat po sjajnim koncertima i brojnim programima koji su svakodnevno na rasporedu. Jedan od programa koji se ističe i već godinama je motiv dolaska ljubitelja kvalitetne glazbe svakako je Jerry Ricks Blues Festival. Najveći festival, koji njeguje blues i srodne forme, u ovom djelu Europe nije nastao slučajno – već mu je put trasirao sudbinski dolazak kultnog američkog blues glazbenika Philadelphia Jerry Ricksa, koji je postao i zauvijek ostao naš Črni Kastavac obzirom na to da je svoje posljednje dane proveo u Kastvu čime je zapravo i počela cijela priča oko bluesa u našem kraju.

Evanđelje po bluesu, kao i proteklih godina će se uz koncertne večere širiti i kroz off program uz zanimljive izložbe i radionice.

Prva festivalska večer na rasporedu je 15. srpnja u Kastvu i Klani uz Jerry Rick’s Off programom. Pod ložun će glazbenu radionicu održati Krissy Matthews Acoustic Show iz Velike Britanije, dok će na klanjskoj Gradine zasvirati hrvatske gitarističke legende Vedran Božić i Branko Bogunović Pif & Rock Masters.

Dan kasnije spuštamo se u Matulje, gdje će nam na Štacionu nastupiti Max Dega Band iz Švicarske te Krissy Matthews Band iz Velike Britanije. 17. srpnja smo u Iki, a publici će se predstaviti Max Dega Session te američki Kelly Zirbes Session uz goste Tomislava Golubana i Riccarda Staraja. Istog dana, Pod ložun na rasporedu je radionica i koncert ‘Povijest i stilovi bluesa uz instrumente’ koju će publici prezentirati Boris Hrepić Hrepa i Sunnysidersi.

Domaće snage predstavljat će Love Runners Band koji će 18. srpnja u Lovranu nastupiti uz Kelly’s Lot iz Sjedinjenih Američkih Država feat. Tomislav Goluban.

Na rivi u Mošćeničkoj Dragi, 19. srpnja publiku očekuju čak tri izvođača – slovačko – češko- austrijska kombinacija Petra Bornerova Band & Gwyn Ashton te Amerikanka Katie Henry s bandom. Mike Sponza Big Band te Erja Lyytinnen Band, odnosno talijansko – finska kombinacija prodrmat će kastavsku Crekvinu 20. srpnja, dok je završnica festivala zakazana za 21. srpnja na maloj Ljetnoj pozornici uz slovačko – češki WBAND te Charlie And The Superbad News feat. Sir Waldo Weathers na saksofonu za kojeg vrijedi istaknuti da je bio dugogodišnji saksofonist legendarnog kralja funka – James Browna.

Osim glazbene fuzije, festival se ponosi činjenicom da objedinjuje i brojne općine i gradove na našem području, koji zajednički tvore jedinstven kulturno turistički proizvod.

Stoga, ako još niste spakirali kofere, počnite, jer više nemate što čekati.

Od 15. od 21. srpnja rezervirajte večeri za jedinstveni Jerry Ricks Blues Festival i vidimo se u publici…

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije