Festival sv. Marka

Monika Leskovar u Zagrebu kao članica Celibidache Trija

monika leskovar u zagrebu
arhiv vl
22.04.2011.
u 12:28

U bogatom programu Festivala sv. Marka koji počinje 25. travnja izdvaja se izvedba Hrvatske mise Borisa Papandopula, ali i prvi zagrebački nastup Monike Leskovar kao članice Celibidache Trija, komornog ansambla Münchenske filharmonije.

U iznimno bogatom programu Festivala sv. Marka koji počinje 25. travnja izdvaja se prvi zagrebački nastup violončelistice Monike Leskovar kao članice uglednog Celibidache Trija, komornog ansambla Münchenske filharmonije. Članovi su tog ansambla Lorenz Nasturica, koncertni majstor Münchenske filharmonije, i Burkhard Sigl, solo violist toga uglednog orkestra. Monika Leskovar je solo violončelistica Münchenske filharmonije, a u Zagrebu će sa svojim kolegama nastupiti u crkvi sv. Marka 2. svibnja. Na programu su Goldbergove varijacije J. S. Bacha.

Festival nudi i izvedbu Hrvatske mise Borisa Papandopula koju će pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića u crkvi sv. Katarine koju će 7. svibnja izvesti Filharmonijski zbor iz Krakowa. Isti će zbor nastupiti i 9. svibnja u zagrebačkoj katedrali uz festivalski orkestar i pod dirigentskim vodstvom Pawela Przytockog. U Zagreb ponovno dolazi i Komorni ansambl Akademije Herbert von Karajan Berlinske filharmonije koji će pod vodstvom Wilfrieda Strehlea nastupiti 13. svibnja u crkvi sv. Marka. Domaći i strani orguljaši muzicirat će i na novim orguljama Eisenbarth  u crkvi sv. Marka, čija će kolaudacija biti 8. svibnja.

U crkvi sv. Marka 25. svibnja ponovno nastupa prvi koncert-majstor Berlinske filharmonije Guy Braunstein, ekskluzivni gost Festivala sv. Marka. Braunstein će nastupiti uz pijanista Ohad Ben Avija i izvoditi djela Beethovena i Schuberta. No, tu su i koncerti Vladimira Krpana, Višnje Mažuran, komornog ansambla West Divan Orchestra, orguljaša Ralpha Gustafssona i Pavla Mašića, pjevačice Radojke Šverko, tenora Đanija Gamulina, trubljača Daria Teskere, Zbora zagrebačkih bogoslova te Oratorijskog zbora crkve sv. Marka i solista sv. Marka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije