Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marin Hraščanec- Fest Jazz

Nakon punih 17 godina iz kafića napokon izlazimo na gradski trg

marin hraščanec
Hrvoje Šlabek
07.06.2015.
u 09:09

Glavne su zvijezde Davor Križić experiment, vjerojatno najbolji hrvatski sastav, te talijansko-slovenski ZZ Quartet

Cijela Koprivnica ta će dva festivalska dana živjeti jazz. Između večernjih koncerata nastupat će lokalni sastavi i orkestri, u kafićima bit će jam sessioni, u muzeju izložba fotografija Davora Hrvoja, u knjižnici izložba instrumenata, u kinu filmovi o jazzu... – najavljuje Marin Hraščanec, jedan od utemeljitelja Jazz kluba Koprivnica, festival jazza na otvorenom 10. i 11. srpnja pod nazivom Fest jazza 2015.

Glavne su zvijezde Davor Križić experiment, trenutačno vjerojatno najbolji hrvatski sastav, te talijansko-slovenski ZZ Quartet sa Simoneom Zanchinijem na harmonici, Ratkom Zjačom na gitari, Robertom Jukičem na basu i legendarnim Ratkom Divjakom za bubnjevima. Također nastupaju Big band Požega, Groove on te B'S Funstalaton. Jazz klub Koprivnica osnovan je prije 17 godina i dosad je organizirao oko 170 koncerata.

– Svi hrvatski džezisti došli su barem jednom, gostovali su najbolji svirači iz Mađarske, Italije i Slovenije, a ugostili smo i nekoliko Amerikanaca. Uvijek smo se s programom "smucali" po kafićima i tako se prije nekih pet godina začela ideja o festivalu, da stvar dignemo na višu razinu i privučemo više publike – kaže Hraščanec, i sam pijanist, aranžer i skladatelj za sastav Praline, u kojemu pjeva njegova supruga Helena, također članica Jazz kluba Koprivnica. Nakon prve koncertne večeri održat će se veliki jam session u gradskom pubu tijekom kojeg će Ratko Zjača predstaviti prvu koprivničku gitaru što su je u cijelosti projektirala i izradila dvojica mladih graditelja. Koncerti će se održavati na središnjemu gradskom trgu, a posjet je za sve besplatan.

>> Recesija, ali i izostanak sluha države desetkovali koncerte

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije