Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"DOLCE GARBO"

Nikša Kušelj predstavlja svoju novu zbirku pjesama

Mara Bratoš/Robert Gojević
17.06.2024.
u 17:23

U četvrtak 20. lipnja, u foajeu HNK u Zagrebu, uz goste koji će govoriti o knjizi, Nikša Kušelj će nekoliko pjesama izvesti uz glazbenu pratnju

Osim što je glumac, kojega znamo po ulogama u filmovima "Konjanik", "Ti mene nosiš" i "Most na kraju svijeta", te glazbenik koji iza sebe ima dva albuma, "Berač soli" i "Incognito & In Flagranti", Nikša Kušelj je pjesnik, a svoju će novu zbirku "Dolce Garbo" predstaviti u četvrtak 20. lipnja u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta. 

Ovaj prepoznati hrvatski glumac te član ansambla Drame Hrvatskog narodnog kazališta u zbirci pjesama na šaljiv način te kroz igru riječi, metafore i simbole donosi duboku introspekciju prožetu širokim rasponom osjećaja, a stilom pisanja u publici budi osjećaj ravnopravnosti. Na čitatelja Kušelj ne gleda s visoka, već ga čini suigračem i pomagačem u opažanju vlastitih osjećaja. 

1/1

Na promociji će se autoru pridružiti i psihijatar i književnik dr. sc. Veljko Đorđević, koji će nas uvesti u doblje aspekte književnog stvaralaštva autora, te znanstvenica i književnica dr. sc. Ivana Lovrić Jović koja će svoje mišljenje o zbirci podijeliti s publikom.

- Ovi stihovi dokazuju da nježnost ne isključuje snagu, da snaga ne isključuje istančanost i ne stanuje u mišićima već u osviještenosti. Pokazuju kako ranjivost nije suprotnost snage nego njezina potvrda – treba imati snage za ranjenost - navela je dr. sc. Lovrić Jović u recenziji zbirke "Dolce Garbo".

Uz goste koji će govoriti o knjizi, tu je i glazbena pratnja uz koju će Kušelj izvesti nekoliko pjesama iz zbirke, a nju čine Lino Glavočić na gitari i Luis Camacho na udaraljkama i ksilofonu, koji će autorovim stihovima dati još jednu dimenziju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije