LETU ŠTUKE

Radije sa Štukama u Prijedor nago na Eurosong u Oslo

letu štuke
20.05.2010.
u 14:02

Točno godinu dana nakon prošlog koncerta, sarajevski rock bend Letu Štuke ponovno nastupa u zagrebačkoj Tvornici

Točno godinu dana nakon prošlog koncerta, sarajevski rock bend Letu Štuke ponovno nastupa u zagrebačkoj Tvornici, u subotu 22. svibnja. U tih godinu dana bend je puno svirao širom regije, predstavljajući svoj posljednji album "Proteini i ugljikohidrati", a sada je već u pripremi sljedeći studijski rad – otkrio nam je lider grupe Dino Šaran.

- Poučeni prijašnjim iskustvima, momci su odlučili da ovaj put neće izvoditi nove pjesme sve dok album ne bude objavljen. “Ne želimo da ljudi stavljaju loše snimke s koncerta na internet, pa da ih drugi prvi put čuju u takvom obliku, jer to nam kvari doživljaj stvaranja albuma. Premda to netko možda čini u najboljoj namjeri da pomogne bendu, nama je to medvjeđa usluga, objašnjava Šaran.

Johnny Štulić ime je koje često iskrsne u intervjuima s grupom. Dio kritičara ukazao je na to da Šaranova lirika i stilski izričaj dosta duguju lideru Azre. U vrijeme snimanja "Proteina i ugljikohidrata" pojavile su se glasine da Letu Štuke pripremaju neku vrstu suradnje sa Štulićem, ali nije bilo istine u tome.

- Samo sam rekao da bih najviše volio surađivati s njim, a mediji su to prenijeli skoro kao gotovu, dogovorenu stvar, kaže Šaran i dodaje:

- Budući da smo album snimali u Nizozemskoj kod Milana Ćirića, koji je Štulićev prijatelj, do nečega je možda i moglo doći, ali nismo htjeli čovjeka smetati i grebati se o njegovu karizmu kao što to rade neki drugi.

Šaran se etablirao i kao potpisnik pjesama za druge popularne izvođače (Crvena Jabuka, Vanna, Luka Nižetić, čak i Halid Bešlić), a napisao je i pjesmu "Thunder and Lightning/Munja i grom" s kojom će Vukašin Brajić predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Oslu. No, autora neće biti u delegaciji koja idući tjedan putuje u norvešku prijestolnicu. Ako se Bosna i plasira u subotnje finale (29. svibnja), on će tu večer provesti svirajući sa Štukama u Prijedoru...

- Vukašinu, naravno, želim svaku sreću na Eurosongu, ali ja mu tamo ne mogu biti od koristi. Osim toga, koncerti s grupom su mi ipak puno važniji, zaključio je Šaran.

Ključne riječi

Komentara 1

PE
petracan
14:39 20.05.2010.

E moj Šarko i ja bih rado sa štukama na prijedor , banja luku... ali bih umjesto štuka ipak radije leteće tvrđave.... !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije