Velika obljetnica

Tovarničani obilježavaju 100. godišnjicu Matoševe smrti

Antun Gustav Matoš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.03.2014.
u 17:01

Udruge Antun Gustav Matoš iz Tovarnika, priredila je ovih dana niz događanja kojim obilježava 100. godišnjicu smrti ovog velikog hrvatskog pjesnika, esejista, feljtonista i polemičara rođenog u Tovarniku 13. lipnja 1873

Udruge Antun Gustav Matoš iz Tovarnika, priredila je ovih dana niz događanja kojim obilježava 100. godišnjicu smrti ovog velikog hrvatskog pjesnika, esejista, feljtonista i polemičara rođenog u Tovarniku 13. lipnja 1873. Već danas u tovarničkoj župnoj crkvi Svetog Mateja, glazbeni ansambl Collegium pro musica sacra pod ravnanjem časne sestre Cecilije Pleša izvodi koncert gregorijanskog pjevanja naslovljen Hod prema Uskrsu, a 18. ožujka u osnovnoj školi u Tovarniku koja nosi njegovo ime, Dubravka Oraić Tolić predstavit će svoju knjigu Čitanje Matoša gdje će govoriti urednica knjige Nives Tomašević i Helena Sablić Tomić.

Na sam dan godišnjice Matoševe smrti, 17. ožujka, Tovarničani u Zagrebu priređuju posjet pjesnikovu grobu, misu zadušnicu i svečanu akademiju u predvorju HNK-a. Istog dana, u ponedjeljak, u vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić zajednički program u sjećanje na 100 godina od smrti Matoša priređuje kazalište, Gradski muzej, Glazbena škola Josipa Runjanina, Gradska knjižnica i čitaonica, Društvo AG Matoša Tovarnik i vinkovačka osnovna škola koja nosi njegovo ime.

>>Matoš stoljeće nakon smrti putuje Gornjim gradom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije