Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK

Umro profesor Jan Baldani

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
26.12.2019.
u 18:44

Jan Baldani predavao je na Elektrotehničkom fakultetu

Umirovljeni sveučilišni profesor Jan Baldani preminuo je na Božić u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Zagrebu na svoj 86. rođendan i samo nekoliko dana prije 52. godišnjice braka s mezzosopranisticom Ružom Pospiš-Baldani, koja je svjetsku slavu stekla igrajući Carmen u čuvenoj Bizetovoj operi.

Jan Baldani rođeni je Dubrovčanin i radni je vijek proveo kao profesor na zagrebačkom Elektrotehničkom fakultetu. Ruža i on vjenčali su se 28. prosinca 1967. i u braku su dobili dvojicu sinova: Marka, specijalista radiologije, i mlađega Lovru koji živi u Dubrovniku i bavi se poduzetništvom.

Baldani je preminuo zbog plućnih komplikacija, a bit će ispraćen u ponedjeljak na zagrebačkom Mirogoju te će počivati u grobnici nasuprot počivališta Dražena Petrovića.

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
11:56 16.09.2023.

R.I.P.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije