Sanders za kraj

Veteran Pharoah Sanders u SC-u svirao saksofon za svoju dušu

saksofonist pharoah sanders u zagrebu
željko hladika/pixell
15.11.2011.
u 12:33

Jedan od veterana svjetske jazz-scene, tenor saksofonist Pharoah Sander zatvorio je koncertom 7. Vip Zagreb Jazz Festival. Sa svojim kvartetom nastupio je u kinodvorani Studentskog centra.

Već za desetak dana Dražen Kokanović, organizator Vip Zagreb Jazz festivala, otvara jazz-klub na Trgu bana Josipa Jelačića, a sljedeće, osmo izdanje festivala trebalo bi trajati čak šest dana! Sve su to dobre vijesti za ljubitelje jazza u Zagrebu, Hrvatskoj, pa i regiji koji su masovno posjećivali sedmo izdanje festivala koji se vratio u diskretno ušminkanu kinodvoranu Studentskog centra.

A stari dobri SC nije mjesto koje bi voljeli snobovi, ali je mjesto u kojem se može odlično muzicirati, što je dokazao i nostalgični, iskonski muzikalni nastup tenor-saksofonista Pharoaha Sandersa u nedjelju navečer, posljednjeg dana festivala. Obučen u jarkocrvenu košulju, karizmatični Sanders lagano je plesao na podiju i svirao kao da svira za svoju dušu, a ne pred publikom koju vidi prvi i posljednji put. A u svirci su mu zdušno pomagali i basist John Webber, bubnjar Gregory Bandy i pijanist William Henderson.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije