Ratna priča

Završeno snimanje novog igranog filma "Prevoditeljica"

film,Prevoditeljica,
arhiva VL
18.03.2011.
u 10:17

Priča o Domovinskom ratu ispričana je iz perspektive glavne junakinje Vjere Kralj, obične žene suočene s ratnim užasima. Priča je smještena u jesen i zimu 1991. godine, kada su se u Slavoniji vodile najžešće bitke

Nakon pet tjedana snimanja na lokacijama u Osijeku, Baranji, Jasenovcu te u Karlovcu i okolici, nedavno je u Zagrebu je pala zadnja klapa na snimanju filma “Prevoditeljica” redateljice Biljane Čakić Veselić, u produkciji Inter Filma i Hrvatske radiotelevizije.

Radnja filma govori o Domovinskom ratu iz perspektive glavne junakinje Vjere Kralj, obične žene suočene s ratnim užasima. Priča je smještena u jesen i zimu 1991. godine, kada su se u Slavoniji vodile najžešće bitke. Vjera živi u svojoj razrušenoj kući na samoj liniji obrane Osijeka radeći kao sudski tumač. Vjerin muž odlazi u Zagreb kako bi bio što dalje od rata, a sin Krsto želi biti što bliže bojišnici i javlja se u dobrovoljce...

Glavne uloge tumače Ksenija Marinković, Nenad Cvetko i debitant Hrvoje Perc, a u ostalim su ulogama Vera Zima, Sreten Mokrović, Darko Milas, Nenad Palaček Papageno, Goran Navojec, Sandra Lončarić, Vilim Matula, Sreten Mokrović, Bojan Navojec, Božidarka Frait, Mladen Vulić, Draško Zidar, Barbara Prpić, Aljoša Vučković i drugi.

Scenarij, zasnovan na istinitim događajima, prema motivima zbirke pripovijedaka “Frezije i još ponešto” osječke spisateljice Lydije Scheuermann Hodak, za film su, uz autoricu zbirke, adaptirali Branko Šömen i Biljana Čakić Veselić. Producent je Ivan Maloča, direktor fotografije Slobodan Trninić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Željka Franulović, majstorica maske Laura Buljan, a montažer filma je Veljko Segarić.

Komentara 2

TH
thekurcula
10:58 18.03.2011.

Ovaj ispričani siže filma veoma obećava!

Avatar bok
bok
11:42 18.03.2011.

Nadam se da ce film biti i na raznim festivalima. Dolade presude nasim generalima i medijski bi bilo medunarodno gledano dobra prilika jer bi pozornost na tematiku bila pojacana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije