sezonska i zdrava prehrana

Prezaposleni ste da biste razmišljali o hrani na poslu? Imamo pravu stvar!

Ručak na poslu
Foto: Shutterstock
29.04.2015.
u 09:38

Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, sve kulinarske trikove možete naučiti na radionicama Akademije zdravog kuhanja, koje se održavaju u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr.

Zaposleni ste?

Nemate vremena razmišljati o uravnoteženim, zdravim i ukusnim obrocima, a kamoli još i o njihovoj pripremi?

U pomoć stiže Akademija zdravog kuhanja koja će vas naučiti kako se organizirati i isplanirati cijeli tjedan unaprijed.

Ako i vas zanima zdravo i maštovito kuhanje, sve kulinarske trikove možete naučiti na radionicama Akademije zdravog kuhanja, koje se održavaju u organizaciji Centra za kulturu prehrane, Večernjeg lista i zdravstvenog portala Ordinacija.hr.

Nakon uspješnih ciklusa o detoksikaciji, zdravom kruhu, zdrav(ijim) slasticama i maštovitoj pripremi ribljih jela, na redu je novi niz radionica naziva "Zdravo kuhanje za (pre)zaposlene", i to u suradnji s Marex­gelom.

– Radionica je namijenjena prvenstveno zaposlenim ljudima koji žive ubrzanim ritmom i teško im je uskladiti posao i zdravu prehranu. Iako svi često posegnemo za brzim rješenjima, cilj nam je pokazati kako brzo ne mora biti i nezdravo, dapače ­ uz sezonske namirnice i neke pametne alternative lako je pronaći ravnotežu – otkrila nam je Anja Bajt, gastro blogerica i jedna od predavačica Centra za kulturu prehrane.

Polaznici će obraditi osnovne teme vezane uz sezonsku i zdravu prehranu: svježe voće i povrće pripremljeno uz minimalnu termičku obradu te njihove karakteristike; alternative svježem povrću i voću te način planiranja obroka u tjednu.

– Ovaj put koristimo svježe sezonske namirnice, ali kao pametnu alternativu koristimo i zamrznute verzije povrća i voća koje su brža varijanta u užurbanom tjednu.

Iako su svježe namirnice najbolji odabir, nisu nam svima podjednako dostupne, a za vrijeme užurbanog radnog dana potrebno nam je nešto brzo i ukusno. Umjesto trčanja do pekarnice, bolje bi bilo poslužiti se povrćem i voćem iz zamrzivača, pogotovo u doba u kojem nam svježe namirnice još uvijek nisu u potpunosti dostupne – objasnila je Vanja Varga, health coach Centra, koja će se pobrinuti za motivaciju polaznika radionice.

Uz ležernu i ugodnu atmosferu, polaznici će odslušati kratki dio teorijskog predavanja, a zatim će zasukati rukave i prepustiti se kulinarskoj čaroliji pripreme obroka, koje će na kraju sami degustirati.

Kada? Svakodnevno od 4. do 16. svibnja – ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 18 do 20 sati, a subotom od 10 do 12 sati. Gdje? U Centru za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb.

Cijena jednodnevne radionice je 180 kuna, a osim vrijednog iskustva planiranja zdravih obroka za radni tjedan, svi polaznici dobivaju diplomu Akademije i dar Večernjeg lista – set kuharica Veljka Barbierija te poklon­paket proizvoda tvrtke Marex­gel.

Svoje mjesto rezervirajte najkasnije dan ranije na e­mail info@kulturaprehrane.hr, telefone 481 44 66 / 091 481 44 66 ili putem Facebook profila Akademije zdravog kuhanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije