Istra u Bruxellesu

Belgijce šarmirali okusima i mirisima Istre

SAN ROCCO
Duško Marušić Čiči /PIXSSEL
02.03.2012.
u 17:38

Istra je predstavljena kroz – tanjur, gastronomsku ponudu koja je obogatila jelovnike restorana u srcu Europe i razmazila i najfinija nepca biranim specijalitetima

Ne samo ljubav nego i turistička pozivnica pa i diplomacija ulaze kroz želudac, potvrđuje to odaziv koji je doživjela manifestacija Tjedan istarske kuhinje u Bruxellesu.

Manifestaciju su organizirali Ured Istarske županije u Bruxellesu, otvoren prije nekoliko godina, koji je prvi hrvatski ured otvoren i prije početka pregovora o pristupanju EU, te Turističke zajednice Istre uz podršku brojnih partnera Istarske županije i Hrvatske turističke zajednice, predstavnici prijateljskih regija, europskih i belgijskih institucija i zaposleni u turizmu.

Istra je predstavljena kroz – tanjur, gastronomsku ponudu koja je obogatila jelovnike restorana u srcu Europe i razmazila i najfinija nepca biranim specijalitetima.

Zadatak da šarmiraju delicijama povjeren je iskusnim majstorima gastronomije iz restorana San Rocco iz Brtonigle, a oni su se na kuhanje bacili koristeći isključivo istarske izvorne proizvode. Nisu štedjeli truda, a ni znanja pa su belgijski kuhari od njih naučili tajne pripreme vrhunskih jela s istarskih menija.

Gastronomsko ‘osvajanje’ belgijske prijestolnice tek je prvi korak u dogovorenim gostovanjima kojima su poveznica turizam i gospodarska suradnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije