Recept za biftek Wellington talentirani mladi chef Hrvoje Nakić darovao nam je u jednoj svečanoj prilici i otad ga nismo prestali koristiti, a vrijeme je idealno da ga podijelimo i s vama.
Biftek Wellington za 4 osobe
Sastojci:
600 g junećeg filea
200 g šampinjona
100 g kestena u komadu
2 grančice timijana
300 g lisnatog tijesta
2 jaja
100 g dimljene šunke
20 g senfa
sol, papar
Priprema:
Juneći file lagano posolite krupnom solju i popaprite tučenim crnim paprom. Zapecite ga na srednje jakoj vatri sa svake strane pa pustite da malo odleži. Šampinjone usitnite u multipraktiku (ne u pire), a isto napravite i s kestenima. Stavite šampinjone u teflonsku tavu bez masnoće i posolite ih da puste vodu na srednjoj vatri. Zatim dodajte kestene i listiće timijana. Stavite smjesu u sitno cjedilo i pustite da se ohladi. Na prozirnu foliju posložite kriške dimljene šunke i po njoj tanko razvucite smjesu od šampinjona i kestena. Položite file na šunku i smjesu te fino zarolajte, čvrsto stisnite s folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata da dobije formu. Lisnato tijesto razvucite, premažite ga tankim slojem senfa, položite na njega file te zarolajte. Premažite ga razmućenim žumanjkom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite meso da se sokovi smire, narežite nazubljenim nožem i poslužite.