oproštaj s blagdanima

Biftek Wellington - jelo kojem nitko ne može odoljeti, a vi ćete postati majstor u pripremi

Zagreb: International Business Hotel, blagdanski jelovnik
Goran Stanzl/PIXSELL
06.01.2022.
u 07:04

Jedno od onih jela koje svi obožavamo, a rijetki ga pripremaju kod kuće. Kad želite zadiviti goste i pokazati im svu raskoš svog talenta, pripremite ga po receptu mladog chefa Hrvoja Nakića - mi nismo probali bolji.

Recept za biftek Wellington talentirani mladi chef Hrvoje Nakić darovao nam je u jednoj svečanoj prilici i otad ga nismo prestali koristiti, a vrijeme je idealno da ga podijelimo i s vama. 

03.12.2019., Zagreb - International Business Hotel, blagdanski jelovnik za magazin Slano & slatko, chef Hrvoje Nakic. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Biftek Wellington za 4 osobe

Sastojci:

600 g junećeg filea

200 g šampinjona

100 g kestena u komadu

2 grančice timijana

300 g lisnatog tijesta

2 jaja

100 g dimljene šunke

20 g senfa

sol, papar

03.12.2019., Zagreb - International Business Hotel, blagdanski jelovnik za magazin Slano & slatko, chef Hrvoje Nakic. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Priprema:

Juneći file lagano posolite krupnom solju i popaprite tučenim crnim paprom. Zapecite ga na srednje jakoj vatri sa svake strane pa pustite da malo odleži. Šampinjone usitnite u multipraktiku (ne u pire), a isto napravite i s kestenima. Stavite šampinjone u teflonsku tavu bez masnoće i posolite ih da puste vodu na srednjoj vatri. Zatim dodajte kestene i listiće timijana. Stavite smjesu u sitno cjedilo i pustite da se ohladi. Na prozirnu foliju posložite kriške dimljene šunke i po njoj tanko razvucite smjesu od šampinjona i kestena. Položite file na šunku i smjesu te fino zarolajte, čvrsto stisnite s folijom i ostavite u hladnjaku 2-3 sata da dobije formu. Lisnato tijesto razvucite, premažite ga tankim slojem senfa, položite na njega file te zarolajte. Premažite ga razmućenim žumanjkom. Stavite u pećnicu zagrijanu na 185 stupnjeva i pecite 25 minuta. Nakon pečenja ostavite meso da se sokovi smire, narežite nazubljenim nožem i poslužite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije