Za ovo jelo trebali biste savladati vještinu filetiranja ribe ili zamolite u ribarnici da taj dio posla odrade umjesto vas. Sigurni smo da će imati veliku gužvu, ali imate li sreće možda vam iziđu u susret. Uživajte u ovom divnom receptu Tatjane Miletić, autorice bloga MyTastyPot.
Brancin na ječmu s povrćem
Sastojci:
1 brancin oko 450 g
30 g ječma
1/2 paprike
1/2 tikvice
1 manja mrkva
sol
papar
Dresing:
1 žličica senfa
2 žlice maslinova ulja
nekoliko kapi limuna
Priprema:
Brancin filetirajte, a od ostataka napravite riblji bujon. Ječam dobro operite i ostavite ga u vodi preko noći. Sutradan je dovoljno da ga kuhate oko 20 minuta, a zatim ga procijedite (možete ga kuhati i bez namakanja, ali duže). Povrće prvo nasjeckajte na što sitnije kockice, zatim ga pirjajte na maslinovu ulju i pred kraj dodajte kuhani ječam i sve zajedno pirjajte još nekoliko minuta. Dok pirjate povrće, u grill tavi ispecite filet brancina koji ste prethodno začinili solju i paprom. Kada servirate, povrće i ječam možete staviti u modlice, a možete ga i "pobacati" po tanjuru. Preko stavite pečeni filet brancina i sve upotpunite dresingom, možete ga prezentirati u obliku točkica po tanjuru ili ga jednostavno prelijte preko ribe.