Svoju popularnost doživio je tijekom karantene kada su ljudi svakodnevno na društvenim mrežama objavljivali kako se priprema i ukrašava ovaj jednostavan, ali i zdrav prilog. Možete ga jesti uz salatu, kajganu ili napraviti sendvič.
Jednostavna je i lagana verzija kruha, a za pripremu vam trebaju samo 3 jaja, 60 g krem-sira i prstohvat soli.
Jedna stvar je ključna u prevenciji bolesti srca, a mladi kardiolog objašnjava koja!
Zagrijte pećnicu na 150°C i obložite lim papirom za pečenje. Bjelanjke od žumanjaka odvojite u dvije srednje zdjele. Dodajte sol u bjelanjke i uz pomoć miksera napravite čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte krem sir, a zatim ih ručnim mikserom pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Nježno dodajte smjesu bjelanjaka u žumanjke i promiješajte. Žlicom izvadite smjesu i oblikujte šest ili osam komada kruha. Pecite dok ne poprime zlatnu boju, 25 do 30 minuta.
Možete dodati razne začine poput češnjaka, ružmarina ili čak malo naribanog sira.
Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost, pogledajte fotografije: