Prirodni afrodizijaci

Želite podići seksualnu želju? Pokušajte s ovim namirnicama

Seks
Foto: Shutterstock
20.02.2017.
u 22:20

Nutricionistica Lyndi Cohen otkriva koje su to namirnice bogate hranjim tvarima koje povećavaju želju za seksom

Svi već znaju da su čokolada i kamenice jedni od glavnih afrodizijaka. No, čokolade baš ne bi trebali previše jesti ako želite sačuvati liniju, a kamenice nisu toliko dostupne niti jeftine da bismo ih redovito konzumirali.

Nutricionistica Lyndi Cohen otkrila je koja to još hrana podiže seksualnu želju, a za koji niste niti znali da tako može utjecati na vaš organizam. Ona otkriva kako losos, avokado i rajčice nisu samo jako zdrava hrana već su izuzetno dobri za libido.

Cirkulacija krvi je najbitnija kada birate hranu koja će vam pomoći da popravite seksualno raspoloženje.

– Puno hrane koja podiže seksualnu želju zapravo pojačavaju cirkulaciju krvi – kaže Lyndi Cohen.

Losos je pun omega-3 masnih kiselina koje utječu na rad srca i cirkulaciju krvi te povećavaju razinu dopamina i pomažu kontrolirati svakodnevni stres.

– Zdrave masnoće kao što ih ima losos poboljšavaju raspoloženje, a kada ste raspoloženi onda ste raspoloženi za sve – kaže nutricionistica.

Također, kalij iz avokada iznimno je važan za podizanje raspoloženja jer se on bori protiv soli koju unosimo jedući procesiranu hranu koja šteti zdravlju srca. Kalij možete pronaći i u bananama koje su pune dobrih ugljikohidrata koji podižu raspoloženje, ali i u batatu koji je osim kalijem bogat i vitaminom C.

Iako mnogi to nisu znali, rajčice su idealne za podizanje seksualnog raspoloženja. One su bogate likopenom koji pozitivno utječe na rad srca i opušta krvne žile. Zbog toga se one osobito preporučuju muškarcima u borbi protiv erektilne disfunkcije. 

>> Ne trebaju vam lijekovi: 6 stvari koje orgazam uistinu može izliječiti

>> Znate li koliko traje idealan seks? Odgovor će vas iznenaditi 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije