Sigurni smo da ne morate trčati u trgovinu po sastojke jer tko nema u kući barem jednu kutiju Domaćice?! Bit će vam drago kad vam kažemo da za ovaj kolač ne morate čak ni pećnicu upaliti. Ako ste pravi ljubitelj ovakvih slastica, na Krašoblogu vas očekuje mnoštvo slatkih recepata naših poznatih gastroblogerica.
Torta "Domaćica na cheesecake foru"
Podloga:
250 g keksa Domaćica
100 g maslaca
Krema:
500 g milerama ili kremastog sira
50 g šećera u prahu
200 g čokolade za jelo i kuhanje Dorina
250 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu
1 žličica instant-kave (opcija)
Dekoracija:
keksi Domaćica
kakao prah
Priprema:
Kekse Domaćica sameljite u multipraktiku, pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u okrugli kalup s pomičnim obručem promjera 26 cm. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu.
Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Čokoladu otopite na pari pa joj dodajte žličicu instant-kave (kavu možete preskočiti ako želite, iako se ne osjeti previše, a daje lijepu aromu). Pustite čokoladu da se ohladi na sobnoj temperaturi pa je umiješajte u sir. Vrhnje za šlag mekano izmiksajte pa pomiješajte s kremom. Kada dodajete šlag u kremu, pazite da vrhnje ne izmiksate čvrsto jer ono dodatno očvrsne kad ga miješate s kremom.
Želatinu otopite u vodi po uputi s vrećice pa umiješajte u kremu. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i po vrhu poslažite kekse Domaćica. Ukrasite šlagom, posipajte kakaom u prahu. Ostavite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite.