Opuštena atmosfera nije odavala dojam da se netko natječe, a to je žiriju smanjilo i napetost pri donošenju odluke. Vrućeg ljetnog dana trebalo je odabrati i namirnice koje će priču učiniti cjelovitom, a one iz recepta Ricarda Luquea ispričale su priču sljubljivanja koja je bila u skladu s Celzijusima vani.
Bio je ovo prvi u nizu gastro dvoboja Večernjeg lista, no svi prisutni potvrdili su jedno, a to je da je čin suradnje u ovom gastronomskom duelu bio puno značajniji od samog rezultata – pobjede. Ricardo se pomažući Tomislavu mogao sjetiti svojih kulinarskih početaka, a Tomislavova smjelost nikoga nije ostavila ravnodušnim.
Ono što su servirali na kraju bio je ekvivalent prekrasnoj atmosferi, a baš kao što je žiri sljubljivanje lungića s ananasom i tikvicama ocijenio izvrsnim, istom ocjenom su i naši natjecatelji ocijenili ovo kulinarsko iskustvo. Ricardo je rekavši za sebe da je kuhar s dušom dao jedan novi predznak našem gastroduelu, a prije bilo kakvog gastro dvoboja ovo je bio upravo jedan takav kulinarski dvoboj - dvoboj s dušom.