Jedan od najpoznatijih kuhara u svijetu Gordon Ramsay podijelio je svoje osnovne trikove za kuhanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje tjestenine. Iako većina ljudi tjesteninu kuša u intervalima kako bi vidjela je li dovoljno kuhana, ovaj poznati chef ima bolji trik, prenosi mirror.co.uk.
Svoje kuhanje počinje stavljanjem vode u lonac, a uvijek koristi neki veći kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u loncu.
Ako upotrebljavate dulju tjesteninu, poput špageta, savjetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite cijelu kako bi se i drugi kraj skuhao. Postavite timer na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kada je vrijeme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osjetiti je li dovoljno skuhana. "Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti 'al dente', dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo."
Ocijedite tjesteninu, dodajte još malo soli, malo papra i žlicu maslinova ulja. Sve dobro promiješajte.
Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?
Urnebesan prizor: Zlatna retriverica uhvaćena kako obavlja nuždu na wc-školjci!
Znači rekao je ono što već i vrapci na grani znaju, wow, koje tajne nam je otkrio. Nego, jel imate neki članak o tome kako stručnjaci savjetuje kako se pravilno jede banana. Ili kako pravilno narezati jabuku prije konzumacije. Ili kako smo cijeli život krivo oblačili čarape, i kako stručnjaci kažu koji je pravilan način oblačenja čarapa.