Dubrovnik smo ostavili iza sebe i iz Trstenog krenuli prema granici, u potrazi za restoranom.
Nakon nekoliko kilometara s glavne se ceste spuštamo u Slano, do rive na kojoj je restoran Kolarin. Prostrana terasa, ljubazna konobarica i brz odabir jela – dubrovački odrezak punjen šparogama, s blitvom i krumpirom kao prilogom (109 kuna).
U ovome obiteljskom restoranu menu je svojevrsna kombinacija lokalnog i internacionalnog pa gosti mogu birati između ribljih i mesnih jela ili se odlučiti za pizzu (najjeftinija, sa sirom i umakom od rajčice, stoji 48 kuna).
Tu su i juhe (najskuplja je riblja, 27 kuna), hladna i topla predjela (salata od hobotnice je 77 kuna, crni rižoto 78 kuna). Što se tiče slastica, ima tu sladoleda, palačinki, štrudle od jabuka..., a u ponudi je i dnevni kolač.
Za našeg posjeta bio je to ukusni kolač od mrkve (22 kune). Ponuda pića je standardna, cijene ne odudaraju od prosječnih cijena na Jadranu (kava je 10, sokovi 18, veliko pivo 25 kuna, litra stolnih vina 100 kuna).
Večernjakove zvjezdice
IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA): 45
IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA): 12
POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA): 10
DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA): 18
UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA): 4
UKUPNO: 89
SEZONA propala!