Sastojci za tijesto:
100 g maslaca
150 g brašna
1 g soli
2 žlice hladne vode
Od svih sastojaka zamijesiti glatko tijesto.
Razvaljati ga na tanko i staviti u male kalupe ili jedan okrugli veći da se ispeče. Izbodite tijesto lagano vilicom da se ne napuhne.
Peći u zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 min.
Sastojci za nadjev:
250 ml vrhnja za kuhanje
3 jaja
100 g ribanog parmezana
200 g šparoga
200 g fileta lososa
Sol i papar po potrebi
Vrhnje za kuhanje i sir zagrijati u posudi na laganoj vatri, miješati dok se sir ne otopi i začiniti. Kad se sir rastopi, maknuti sa strane i pustiti smjesu da se ohladi. U hladnu smjesu dodati jaja i štapnim mikserom napraviti finu kremu. Dodati sitno sjeckane kuhane šparoge i lososa rezanog na male kockice, sve skupa uliti u gotove kalupe od tijesta (ili, ako ste tako pekli, u jedan veći kalup). Peći na laganoj temperaturi na 165 stupnjeva 25 min. Kad se smjesa stisne, izvaditi iz pećnice.
Carpaccio od šparoga
100 g šparoga
Maslinovo ulje
Limunov sok
Sol i papar
50 g mascarpone sira
Ribana korica limuna
Sirove šparoge rezati na tanke listiće, začiniti maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i paprom. Ukrasiti mascarponeom koji ste pomiješali s malo maslinova ulja, solju, paprom i ribanom koricom limuna.
Torticu od šparoga i lososa, dok je još topla, poslužiti uz carpaccio od šparoga.
>>Topla hobotnica, pikantna krema od krumpira, bok choy