Miso juha
Potrebno je: 2,5 dl dashi temeljca, 1 žlica miso paste, 1 žlica bambusovih štapića, 1 žlica shiitake gljiva (skuhanih i narezanih na rezance), 1 prstohvat wakame algi, rižini rezanci (skuhani)
Priprema: Miso pastu rastvorite u zagrijanom dashi temeljcu, dodajte prethodno pripremljene sastojke i servirajte.
Rezanci s lososom, limunom i zelenim čajem
Potrebno je: 180 g skuhanih rižinih rezanaca, 130 g svježeg lososa, 20 g crvenog luka, 5 g češnjaka, 80 g svježe paprike, limunov sok, mirin, soja umak, zeleni čaj u prahu, sol, papar
Priprema: Na zagrijanom ulju pirjajte povrće, dodajte losos narezan na kockice, začinite, stavite skuhane rezance, promiješajte i servirajte.
Biftek s tofu sirom s grilla i slatkim krumpirom
Potrebno je: 200 g bifteka koji je prethodno odležao, ispečenog po želji, 100 g tofu sira lagano prženog na grillu, 100 g blanširanog slatkog krumpira glaziranog medom, 100 g kuhane riže
Priprema: Jelo servirajte i dekorirajte po želji, a tofu sir začinite po ukusu solju i paprom i poprskajte orahovim uljem.
>>Zagrepčani ludi za sushijem, otvaraju se još dva restorana