Neće biti tako ukusne...

Jeste li znali da gljive zapravo ne biste trebali prati prije kuhanja? Evo zašto

Shutterstock
04.02.2022.
u 15:30

Kuharica otkrila što napraviti umjesto ispiranja pod vodom.

Gljive su jedna od svestranih namirnica, s njima možete napraviti gomilu raznih recepata, ali jedna stvar koju gotovo svi rade prije kuhanja, a nije baš najbolja ideja, je ispiranje pod vodom.

Kuharica koja stoji iza TikTok profila @InspiredTaste otkrila je da se ne bi trebate prati prije kuhanja, zato jer su onda pretjerano vlažne i nećete uspjeti postići dobru teksturu. Bit će pomalo gnjecave, a i cijela priprema će dulje trajati jer će ispuštati puno vode.

Trebalo bi ih, zapravo, samo obrisati papirnatim ručnikom da skinete ostatke zemlje, prenosi The Sun.

Otkrila je još nekoliko savjeta:
1. Izrežite ih na gotovo identične komade kako bi u isto vrijeme bili svi gotovi, odnosno kako ne bi dio izgorio, a dio se predugo spremao. 
2. Predlaže korištenje limuna, svježeg češnjaka i timijana ili ružmarina - ovi začini će izvući najbolje arome gljiva.
3. Pržite ih u tavi na malo ulja, na vatri srednje jačine, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. 

@inspiredtaste Our favorite way to cook mushrooms #recipes #mushrooms ♬ BARELY BREATHING - Grant Averill

Znate li kako se zapravo priprema omiljeni Big Mac?

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije