Gljive su jedna od svestranih namirnica, s njima možete napraviti gomilu raznih recepata, ali jedna stvar koju gotovo svi rade prije kuhanja, a nije baš najbolja ideja, je ispiranje pod vodom.
Kuharica koja stoji iza TikTok profila @InspiredTaste otkrila je da se ne bi trebate prati prije kuhanja, zato jer su onda pretjerano vlažne i nećete uspjeti postići dobru teksturu. Bit će pomalo gnjecave, a i cijela priprema će dulje trajati jer će ispuštati puno vode.
Trebalo bi ih, zapravo, samo obrisati papirnatim ručnikom da skinete ostatke zemlje, prenosi The Sun.
Otkrila je još nekoliko savjeta:
1. Izrežite ih na gotovo identične komade kako bi u isto vrijeme bili svi gotovi, odnosno kako ne bi dio izgorio, a dio se predugo spremao.
2. Predlaže korištenje limuna, svježeg češnjaka i timijana ili ružmarina - ovi začini će izvući najbolje arome gljiva.
3. Pržite ih u tavi na malo ulja, na vatri srednje jačine, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.
@inspiredtaste Our favorite way to cook mushrooms #recipes #mushrooms ♬ BARELY BREATHING - Grant Averill
Znate li kako se zapravo priprema omiljeni Big Mac?
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....