Korisno

Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima – evo kako to ispravno napraviti

Shutterstock
16.04.2021.
u 07:00

Radite sve polako jer za postizanje dobrog okusa i teksture treba vremena.

Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali kuhari savjetuju, ako se odlučite na taj korak u receptu, da sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture treba vremena.

Slijedite ove korake za čistu i mirišljavu kupaonicu:

Prvo uzmite 2 žlice maslinova ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju. Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2 žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat ne ispari, savjetuje BBC Good Food.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

1/12
Ključne riječi

Komentara 2

IV
IvicaKerempuh
12:14 16.04.2021.

Luk na dvije žlice maslinovog ulja "kuhati" 30-40 minuta???? Bit će crn kao ugljen :-)

MO
montello
18:27 16.04.2021.

ne hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije