Nema do bakine

Klasik koji svi vole! Samo je jedna pita od jabuka

Pita od jabuka
Foto: Thinkstock
31.03.2014.
u 17:15

Rijetko tko je ne voli, a obožavana je tijekom cijele godine. Vruća u hladne zimske dane s okusom cimeta ili hladna za vrijeme ljetnih mjeseci...

SASTOJCI: Prhko tijesto, jabuke, cimet, 250 ml mlijeka, 250 g vrhnja, 120-150 g šećera (ovisno o tome jesu li jabuke slađe ili kiselije), 5 jaja

PRIPREMA: Dno lima obložite prhkim tijestom. Na tijesto istresite oguljene i nasjeckane jabuke, posute s malo cimeta. Pomiješajte 250ml mlijeka, 250 g vrhnja, šećera 120 - 150 g po izboru i 5 jaja i prelijte jabuke. Pecite oko 35 minuta na 180 stupnjeva. Kad se lim protrese, smjesa se mora ujednačeno tresti.

>>Slatkoljupci, isprobajte ovo! Tiramisu s gorkim kakaom

>>Nije afrodizijak, ali sigurno nećete moći stati i tražit ćete - još!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije