Najpoznatija slastičarska kuća na svijetu, Ladurée, otvara vrata svoje flagship trgovine u Parizu, na Champs-Elyseesu. Trebala je puna godina da se vrati prvobitni sjaj katnica nakon požara koji je poharao dom čuvenih macaronesa. Parižani i ljubitelji ovih kolačića diljem svijeta nestrpljivo čekaju otvaranje. Ladurée priča počinje davne 1862. godine, kada je mlinar sa jugozapadne Francuske, Louis-Ernest Ladurée, otvorio pekaru slastica u Rue Royale na broju 16 u Parizu. Uspješan posao, jer su parižani ludovali za njegovim slasticama i kolačićima, naprasno je prekinut kada je 1871. godine izbio požar, koji je zahvatio skoro čitavu ulicu, a među izgorjelim zgradama bila je i Ladurée pekara. Korak ka svjetskoj slavi dogodio se kada je Ladurée došao je na ideju da spoji dva okrugla biskvita sa kremastim ganache filom, i voilà – nastali su makaron koji su i dan danas među omiljenim kolačiima diljem svijeta. Prvobitni recept potječe iz Italije, i to iz 16. st. a osmislio ga je slastičara kraljice Catherine De Medici. Prvai makaronsi nakon pripreme trebaju stajati barem dva dana, pa ako možete ...odolite im!
Kolačići svjetskog glasa ponovno na Champs-Elyseesu
Prvobitni recept potječe iz Italije, i to iz 16. st. a osmislio ga je slastičara kraljice Catherine De Medici. Prvai makaronsi nakon pripreme trebaju stajati barem dva dana, pa ako možete ...odolite im!
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.