Kako bi kriška torte izgledala fantastično na nekim promofotografijama i reklamama, valja se poslužiti s nekoliko trikova. Između tankih kriški biskvita stavlja se karton izrezan u obliku komada torte. Zatim se po vanjskim rubovima karton namaže pjenom za brijanje, koja je gušća od neke bijele kreme i bolje će izgledati na slici. Tortu nakon toga preliju nekom obojenom kremom i ukrase. Umjesto šlaga na čokoladnoj torti, kao ukras se također koristi pjena za brijanje jer je konzistentnija, a šlag bi se raspao.
Znate one lijepe užarene pruge preko pljeskavice mesa u hamburgeru? Ne, to nisu pruge od rešetke roštilja na kojem se meso upravo peklo. "Food styleri" za fotkanje će ugrijati metalnu tanku šipku i prisloniti je na meso kako bi ostali tragovi.
Nakon toga, kako bi hamburger izgledao što bolje, u meso i kroz pecivo se umetnu čačkalice koje zapravo služe kao "potpora" kako se hamburger ne bi urušio i izgledao svježe i neodoljivo. S lijeve strane na fotografiji nalazi se stvarni hamburger, a desno onaj uz malo "ušminkavanja".
Čačkalicama se koriste i za pomfrit. Zabiju ih u kuhinjsku spužvicu pa na njih postave pomfrit kako bi stajao uspravno i umetnu u pakiranje.
S lijeve strane pokazano je kako pomfrit izgleda uz pomoć čačkalica, a desno "obični".
Sočnu pečenu piletinu ili puricu stručnjaci za reklamu premazat će sprejem za samotamnjenje i dodavati dovoljno "boje" sve dok meso izvana ne bude izgledalo savršeno pečeno.
Ostale trikove pogledajte u videu: