Rog paprika, ima mnogo više C vitamina nego limun ili naranča, sadrži elemente koji na naš organizam djeluju kao antiseptik, diuretik i antidepresiv.
Jako finu aromu razvijaju upravo tijekom pečenja ili roštiljanja i baš zbog toga ih je dobro prethodno zapeči kako bi juha dobila veću kremoznost i aromatičniji miris. Bit će vam ukusna čak i ako niste ljubitelji ili ljubiteljice ljutine (nikakav problem, juhu pripremite na isti način, ali izostavite ljutu papričicu).
Rog paprika povoljno utječe na cijeli imunološki sustav, a za mrkvu također znamo da osim što je zdrava jača i naš imunitet, pomaže u očuvanju vida i preporučena je u mnogim prehranama za oboljele od raka, piše Kreni zdravo portal.
Mrkva, osim što obiluje beta karotenom, vitaminima K, C, E, B1, B2, B3, B6, folnom kiselinom, fosforom, kalijem, manganom i molibdenom. Također obiluje vrijednim antioksidansima – karotenoidima, hidroksicinamičnim kiselinama i antocijaninima.
Kada konzumiramo začinjenu hranu mozak misli da jedemo nešto vruće i pokušava ohladiti svoje tijelo. Zbog toga se naše tijelo može početi znojiti kako bi smanjilo temperaturu.
Recept za 4 tanjura aromatične i ukusne juhe od rog paprike i mrkve pročitajte na portalu Kreni zdravo
Pogledajte i video Jednojajčani blizanci pokazai kako pušenje utječe na izgled