Omlet, kajgana, na oko ili kuhana - jaja su odlična i hranjiva namirnica koju možete jesti za doručak, ručak i večeru. Iako se priprema čini jednostavna i mislite da ne možete pogriješiti, postoje neki koraci koje bi trebalo pratiti - pogotovo kada su u pitanju kuhana jaja.
Kako bi kuhano jaje ispalo savršeno, vrijeme je ključna stvar - bilo da želite tvrdo ili meko.
Pogledajte super jednostavnu metodu kako savršeno razbiti jaje u tavu!
Natočite hladnu vodu u lonac i položite jaja u njega. Pazite da ih ne stavite previše odjednom jer se neće ravnomjerno skuhati. Stavite ih na srednju vatru i pričekajte da voda počne ključati.
Ako želite meko kuhano jaje i žutanjak koji se lagano topi - kuhajte 3 minute, za meko do tvrdo jaje - kuhajte 6 minuta, a za tvrdo kuhana jaja ostavite ih da se kuhaju 15 minuta, prenosi PinkVilla.
Vodu nemojte soliti prije niti tijekom kuhanja već taj korak ostavite za kraj - kada prerežete jaje.
Ovo su sve blagodati jaja: Dobra su za srce, kožu, kosu...
Treba ih obariti u maslinovom ulju, a onda ih prebaciti u bučino. Količina ulja ovisi o broju jaja. Jedno jaje, litra ulja. Probajte!