Isprobajte

Kuhanje jaja čini se kao jednostavan posao, ali postoje neki trikovi koje trebate slijediti - da ispadnu savršeno

Shutterstock
09.02.2021.
u 15:30

Vrijeme je, kažu stručnjaci, ključna stvar.

Omlet, kajgana, na oko ili kuhana - jaja su odlična i hranjiva namirnica koju možete jesti za doručak, ručak i večeru. Iako se priprema čini jednostavna i mislite da ne možete pogriješiti, postoje neki koraci koje bi trebalo pratiti - pogotovo kada su u pitanju kuhana jaja.

Kako bi kuhano jaje ispalo savršeno, vrijeme je ključna stvar - bilo da želite tvrdo ili meko.

Pogledajte super jednostavnu metodu kako savršeno razbiti jaje u tavu!

Natočite hladnu vodu u lonac i položite jaja u njega. Pazite da ih ne stavite previše odjednom jer se neće ravnomjerno skuhati. Stavite ih na srednju vatru i pričekajte da voda počne ključati. 

Ako želite meko kuhano jaje i žutanjak koji se lagano topi - kuhajte 3 minute, za meko do tvrdo jaje - kuhajte 6 minuta, a za tvrdo kuhana jaja ostavite ih da se kuhaju 15 minuta, prenosi PinkVilla.

Vodu nemojte soliti prije niti tijekom kuhanja već taj korak ostavite za kraj - kada prerežete jaje.

Ovo su sve blagodati jaja: Dobra su za srce, kožu, kosu...

1/7
Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
16:16 09.02.2021.

Treba ih obariti u maslinovom ulju, a onda ih prebaciti u bučino. Količina ulja ovisi o broju jaja. Jedno jaje, litra ulja. Probajte!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije