Na otoku najstarijih maslina na svijetu ne rastu samo masline. Tu u Jakišnici hlad rade i – četiri palme. Pod njima je obitelj Badurina otvorila prvi restoran u Jakišnici. – Tata Vlatko tu je kuhao prvim turistima još od 1971. godine – govori Davor Badurina.
Najeli su se turisti, ovdje pod palmama, u restoranu koji je bio među prvih deset uopće na otoku Pagu, i škarpina, kovača, zubataca i orada, domaćeg ovčjeg sira, maslinova ulja obitelji Badurina, koja uzgaja i svoje ovce.
Na stol donosi srdele na savur, s bijelom kapulom, octom, bijelom vinom i suhim grožđicama i pinjolima. Za to vrijeme supruga Juliana priprema makarune na iglu.
– Komadiće domaćeg tijesta motam na maslinovu granu i tako dobiju oblik makaruna – govori gospođa Juliana. Fino se ovdje jede već 52 godine, cijene su prihvatljive, a jest će se, vjerujemo, još toliko...
Izbor i kvaliteta jela 45 (do 50 bodova)
Izbor i ponuda pića 13 (do 15 bodova)
Posluga i ljubaznost 10 (do 10 bodova)
Dojmovi i prostor 16 (do 20 bodova)
Ukupnost ponude 4 (do 5 bodova)
Ukupno: 88