– I sama sam ljubiteljica dobrog roštilja, a jučer sam se uvjerila kako na roštilju ne treba biti samo meso. Može se pripremiti i ukusan rižoto, hobotnicu i puno toga. Jučer sam probala i najfiniji biftek. Mislila sam da roštilj ne može nadmašiti gradele, ali sada će roštilj imati posebno mjesto u mom domu – kroz smijeh je rekla voditeljica Marijana Batinić, koja je, osim u dobrom društvu, uživala u raznim delicijama koje su pripremili majstori roštilja iz akademije Kralj žara.
Meso i povrće čest je izbor namirnica za roštilj, no na njemu se može naći i hobotnica, ali i pripremiti nešto što nikako ne biste povezali s tim načinom pripreme – rižoto.
Svaka priča o dobrom roštilju počinje prvo s odabirom vrste roštilja, a da bi upravo takvi gurmanski doživljaji svima ostali u najboljem sjećanju, osnovana je akademija Kralj žara.
Majstori roštilja Miha i Nejc Pešec jučer su nam pokazali kako roštilj nije samo za pripremu mesa, već su nam svojim kulinarskim vještinama na roštilju pripremali rižoto s škampima i šparogama, hobotnicu s povrćem te razne mesne i riblje specijalitete. Do sada je održano oko 30 akademija roštilja, a već sljedeća zakazana je uskoro. Zovu dobrog roštilja ovaj put nisu odoljeli ni voditeljica Marijana Batinić, Suzy Josipović Redžepagić, gastro urednik Domagoj Jakopović Ribafish i brojni drugi gurmani.
>>Ovo je savršena marinada za sočnu i ukusnu piletinu na roštilju