Okusi koje preferiraju malo ekscentričniji. Losos s glazurom od meda nije za svačije nepce, ali oni koji uživaju u njemu, obožavat će ovaj recept.
Sastojci: 3 žlice meda, 2 žlice maslinovog ulja, sok od jednog manjeg limuna (oko 2 žlice), 3 usitnjena češnja češnjaka, 4 filea lososa bez kostiju, morska sol, mljeveni crni papar
Priprema: Zagrijte pećnicu na 250 ºC. U manju posudu ulijte ulje, med, limunov sok i češnjak, pa dobro promiješajte. Prerežite papir za pečenje na četiri dijela dužine 40 cm. Stavite filee na papir, tako da kožica bude na papiru. Bogato ih premažite medom, posolite i popaprite, pa zamotajte u papir. Na ploču za grill u pećnici također stavite papir za pečenje, pa na njega položite filee. Pecite ih 12-15 minuta, ovisno o debljini filea, kao i o tome u kojoj mjeri želite da riba bude ispečena. Imajte na umu da će se filei nastaviti peći i kada isključite pećnicu. Odmah ih poslužite.
>>Listovi rižinog lista, avokado, losos... Pripremite sushi mix