Restoran Fort Apache, “tvrđava od restorana”, nalazi se pokraj Samobora.
Radite li u Zagrebu, ne znam točno kako ćete uspjeti stići onamo na gablec i natrag na posao, ali radite li u blizini, svakako svratite u taj restoran. Interijer je izvrsno uređen. Usudio bih se čak reći da je to najbolje tematski uređen prostor u Hrvatskoj.
Oni koji se ne slažu s tom ocjenom, neka me pozovu k sebi na ručak pa da ispravimo nepravdu. Restoran je toliko prostran da može ugostiti cijeli Samobor i Sloveniju (OK, to i nije toliko teško). Prepoznatljiv je po svojim velikim i sočnim “steakovima”.
Prvo jelo koje smo kušali u sklopu Gablecede bilo je “chilli con carne”. Za one koji su neupućeni u meksičku hranu recimo da je to mljevena junetina s grahom i čilijem. Uz to su poslužene tortilje. Možda će vam se učiniti čudnim jesti mljeveno meso žlicom, ali vjerujte, znaju ti Meksikanci što valja...
Jako ukusno, a nakon pojedene porcije, jamčim da još dugo nećete biti gladni. I sve to za 25 kuna. Posljednji put kad je bila takva pljačka, premijer je izglasao nepovjerenje jednom političaru, tako da požurite na “chilli con carne” dok možete.
Drugo jelo po cijeni od 35 kuna je “the roundup”. Naručite gablec, a dođe pladanj pun hrane! A na njemu pečeni krumpiri, štapići od mozzarelle, piletina, kolutovi luka, “sour cream”, a kao šlag na torti – još i rebarca sa žara.
Najviše su mi se svidjela upravo rebarca koja toplo preporučujem.