U prestižnom društvu

Mladi kuhari članovi Jeunes Restaurateurs d’Europe

kuhari
goran stanzl /pixsell
08.03.2012.
u 17:02

Francuzi su bili protiv ideje da Hrvati uđu u krug prestižnih, a podršku su dali predsjednik slovenskog ogranka JRE Tomaž Kavčič i talijanski predsjednik Emanuele Scarello

Gastronomija, dobra vina i ugodno okruženje čarobna su formula uspjeha koju su odlučili primijeniti hrvatski domaćini kako bi privukli goste koji u Hrvatskoj žele dobiti više od sunca, mora i ležanja na plaži. 

Laskavi klub  

Ljubav ulazi kroz želudac, znaju i mladi kuhari okupljeni u hrvatskom ogranku Jeunes Restaurateurs d’Europe pa su svoje goste željeli očarati gastronomijom u kojoj su spojili autohtono i moderno.  Riječ je o asocijaciji koja je prije dvije godine uvrstila Hrvatsku u svoje članstvo, a koja se smatra predvorjem laskavog kluba restorana okićenih Michelinovim zvjezdicama. Sedam mladih kuhara jučer je postalo članovima Jeunes Restaurateurs d’Europe te su predstavljeni u zagrebačkom restoranu Dubravkin put, koji je također jedan od novih članova. Mjesto na prestižnoj listi najpoželjnijih dobili su i restoran Prasac - Zagreb, Boškinac - Novalja, Draga di Lovrana - Lovran, Johnson - Mošćenička Draga, Adriatic Grašo - Split, Pelegrini - Šibenik.

 Odbijenica od Francuza  

Na primanju u članstvo prestižnih čestitali su im Ramon Dios, predsjednik asocijacije JRE, i  Hans van Manen, glavni tajnik tog udruženja, te Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre koji je JRE doveo u Hrvatsku. Povjerenje da osnuju ogranak koji vodi Teo Fernetich iz Brtonigle, i sâm kuhar u obiteljskom restoranu San Rocco, dali su svojim glasovima predsjednik slovenskog ogranka JRE  Tomaž Kavčič i talijanskog  Emanuele Scarello, dok su Francuzi, čulo se jučer, bili protiv ideje da Hrvati uđu u ovakav krug prestižnih. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar germanikus
germanikus
11:02 09.03.2012.

Autor je samo zaboravio navesti koliko su platili za članstvo!U takve udruge može uči i čevabđinica samo ako plati!

DU
Deleted user
19:11 09.03.2012.

Čovjek se divi ovim gastronomskim čarobnjacima sve dok ne ogladni. A, kad stvarno ogladni, zaboli ga neka stvar kakva je tekstura jela i jeli se riba ili meso sljubilo sa prilogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije