Gastronomija, dobra vina i ugodno okruženje čarobna su formula uspjeha koju su odlučili primijeniti hrvatski domaćini kako bi privukli goste koji u Hrvatskoj žele dobiti više od sunca, mora i ležanja na plaži.
Laskavi klub
Ljubav ulazi kroz želudac, znaju i mladi kuhari okupljeni u hrvatskom ogranku Jeunes Restaurateurs d’Europe pa su svoje goste željeli očarati gastronomijom u kojoj su spojili autohtono i moderno. Riječ je o asocijaciji koja je prije dvije godine uvrstila Hrvatsku u svoje članstvo, a koja se smatra predvorjem laskavog kluba restorana okićenih Michelinovim zvjezdicama. Sedam mladih kuhara jučer je postalo članovima Jeunes Restaurateurs d’Europe te su predstavljeni u zagrebačkom restoranu Dubravkin put, koji je također jedan od novih članova. Mjesto na prestižnoj listi najpoželjnijih dobili su i restoran Prasac - Zagreb, Boškinac - Novalja, Draga di Lovrana - Lovran, Johnson - Mošćenička Draga, Adriatic Grašo - Split, Pelegrini - Šibenik.
Odbijenica od Francuza
Na primanju u članstvo prestižnih čestitali su im Ramon Dios, predsjednik asocijacije JRE, i Hans van Manen, glavni tajnik tog udruženja, te Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istre koji je JRE doveo u Hrvatsku. Povjerenje da osnuju ogranak koji vodi Teo Fernetich iz Brtonigle, i sâm kuhar u obiteljskom restoranu San Rocco, dali su svojim glasovima predsjednik slovenskog ogranka JRE Tomaž Kavčič i talijanskog Emanuele Scarello, dok su Francuzi, čulo se jučer, bili protiv ideje da Hrvati uđu u ovakav krug prestižnih.
Autor je samo zaboravio navesti koliko su platili za članstvo!U takve udruge može uči i čevabđinica samo ako plati!