'samo sreća'

Najstariji muškarac na svijetu proslavio 112. rođendan i otkrio tajnu svoje dugovječnosti

Guinness World Records
26.08.2024.
u 14:30

Uz to što je najstariji muškarac na svijetu, najstariji je živući navijač Liverpoola.

Najstariji muškarac u svijetu proslavio je 112. rođendan u domu za starije u engleskom obalnom gradu Southportu. John Tinniswood rođen je u Liverpoolu 26. kolovoza 1912., u godni u kojoj je potonuo Titanic i postao je najstariji svjetski muškarac u travnju ove godine. 

Kaže da je njegova dugovječnost 'samo sreća'.  'Nemam nikakvih tajnih recepata, nemam pojma zašto živim toliko dugo. Ne osjećam te godine i ne uzbuđuju me rekordi. Valjda sam ih zato i doživio'", kazao je Tinniswood.

VEZANI ČLANCI: 

Ne dijeli nikakve savjete o dugom životu niti ima neku posebnu prehranu: 'Jedem što mi daju'. Uz to što je najstariji muškarac na svijetu, najstariji je živući navijač Liverpoola. Rođen je samo 20 godina nakon što je slavan klub osnovan i doživio je 17 od 19 Liverpoolovih naslova prvaka i svih osam osvojenih FA kupova. 

U mirovini je od 1972., a udovac od 1986. S pokojnom suprugom ima kćer koja je lani napunila osamdeset. Trenutno najstarija žena i najstarija osoba u svijetu je 116-godišnja Japanka Tomiko Itooka. 

Žena priznala: 'Sa 74 godine sam u najboljoj formi života iako svake večeri jedem kekse i popijem bocu vina'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije