Mnogi od nas preko tjedna pune svoje Tupperware posudice ostacima hrane i spremaju ih u hladnjak za kasnije ili za drugi dan, no većina te hrane ipak na kraju završi u košu za smeće. Kako vam se više ne bi događalo da bacate velike količine dobre hrane, organizatorica iz tvrtke Apartment Therapy Melanie Gnau savjetuje da odaberete jedan dan ili večer u tjednu kada nećete ništa pripremati već će se jesti samo ostaci iz hladnjaka.
Iako se ideja možda ne čini revolucionarnom, ona kaže da ćete tu naviku brzo osjetiti i kao uštedu na svom kućnom budžetu. 'Smislite ili potražite online neke kreativne recepte za već pripremljenu hranu', rekla je. Ona tako predlaže dodavanje ljutog umaka ostatcima mesa ili pripremu quesadille; meksičke tortilje koja se puni sirom i (ostacima) mesa ili stavljanje preostale tjestenine u pećnicu.
VEZANI ČLANCI:
'Ako i nemate ostatke hrane, sličan ručak ili večeru jednom tjedno možete napraviti s proizvodima kojima se bliži datum isteka ili s manjim porcijama koje čuvate u zamrzivaču', kaže, 'a uz to ćete svaki tjedan očistiti svoj hladnjak'. I što je možda najvažnije, dodaje, ovo je jednostavan i brz način da nahranite sebe i svoju obitelj, a izbjegnete naručivanje pizze što je često najprimamljivija i najlakša opcija.
Želite pozitivno utjecati na klimatske promjene? Pijte manje kave, kaže studija: