dobro je znati

Nemojte se mučiti, ovako ćete najlakše očistiti škampe

Škampi
Foto: Thinkstock
1/3
16.07.2017.
u 20:51

Upravo su repovi škampa onaj najslađi dio raka kojeg obožavaju i odrasli i djeca. Iako se može kupiti već očišćene repove, upravo svježi škampi jelima daju posebnu punoću okusa.

Škampi su mnogima omiljena morska namirnica, a mogu se pripremiti na razne načine.

Upravo su repovi škampa onaj najslađi dio raka kojeg obožavaju i odrasli i djeca. Iako možete kupiti već očišćene repove, upravo svježi škampi jelima daju posebnu punoću okusa.

Za pripremu škampa u oklopu u tavi ili na žaru potrebno vam je tek 10 do 15 minuta, a spremni su za konzumaciju kad meso mekša, dobije bijelu boju i svilenkastu teksturu. 

Ipak, repovi se jedu bez oklopa koje je potrebno skinuti prije ili nakon pripreme jela. To je mnogima i "najmučniji dio". Kako to više ne bi predstavljalo "teži dio posla", pogledajte video i doznajte kako najlakše očistiti škampe.
 

Komentara 3

BL
bljak007
21:03 16.07.2017.

A mi budale, a gdje je video????? ostao u kuhinji restorana!

DR
dr229
16:57 18.07.2017.

ni s od skampa i jos kozice iz uzgojilista

32
32Kuslan
10:41 18.07.2017.

PRVO. Ovo nisu škampi nego KOZICE. NEMATE POJMA. Sram Vas možre biti !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije